Dayısının yönlendirmesiyle turizm sektörüne adım atan İsmet Saz, Turizm Bakanlığı’na bağlı TUREM’den mezun oldu. Daha sonra Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mutfak Sanatları ve Gastronomi Bölümü’nü bitirdi. Mutfak kariyeri boyunca yurtiçi ve yurtdışında birçok iyi restoran ile çalıştı. Şu an ise sokak lezzetleri için Bronco ve eşsiz İtalyan lezzetleri için Stefano markalarını yarattı. İsmet Şef, evde yalnız kaldığında yemek pişirmeyi sevmiyor. Türk damak tadına uygun makarnaya bayılıyor. Yemek pişirmek hayatının çok önemli bir parçası. Menülerini hem Türk damak tadına hem de mevsime göre şekillendiriyor. “Şef olmak isteyenlere ne söylemek istersiniz” diye sorduğumuzda; “Her şeyi unutun, ilişkilerinizi, ailenizi, arkadaşlarını ve de hayatınızı. Farklı bir evrene geçiş yapacaksınız diyorum” diye cevap veriyor. Stefano, çok şık ve lezzetli yemekleri olan bir İtalyan restoranı. Mekanın mutfak şefi ise Yetkin Çelik. İçeride birçok farklı İtalyan lezzeti bulunuyor. İsmet Şef sizler için 4 özel et yemeği hazırladı. İşte evde mutlaka denemeniz gereken birbirinden lezzetli tarifler...
Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan dana pirzola, garnitür eşliğinde servis edilir. Ortalama 25 dakikada sofralardaki yerini alan dana pirzolayı, brokoli, haşlanmış patates ve kuşkonmaz eşliğinde sunabilirsiniz.
İtalyan mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan osso buco, dana incik, havuç, soğan ve domates ile hazırlanır. Tencerede kısık ateşte pişirilen osso buco, sosla birlikte servis edilir.
Dana eti, yumurta ve galeta unu ile hazırlanan bu yemek, etler altın rengini alıncaya kadar toplamda 8 dakika pişirilir. Roka ve limon dilimleri eşliğinde sunulur. Davet sofralarında yer verebilirsiniz.
Pizza hamurunun dana pöç, mozzarella peyniri ve soğan ile doldurulmasıyla hazırlanan pizzetta, hem öğle, hem de akşam yemeklerinde sunulabilir. Üzerini mikro filizler ile süsleyebilirsiniz.
Şef İsmet Sazcı
Şunlara da göz atın;