Dolmalık biberler, sadece diyetinize canlı bir katkı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda besin değeri açısından da zengindir. Kalorisi düşük ancak A ve C vitaminleri açısından zengin olan bu biberler, bağışıklık fonksiyonunu güçlendirir ve cilt sağlığını destekler. Antioksidanları serbest radikallerle savaşarak kronik hastalık riskini azaltır. İster salatalarda çiğ olarak, ister sotelenmiş veya yemeklerde kızartılmış olsun, her öğüne lezzet ve renk katarlar. Yeşil, kırmızı ve sarı olmak üzere üç renkli türü vardır ve her biri benzersiz sağlık yararları sunar.
100 gram çiğ tatlı yeşil biberin besin değerleri şöyledir;
Yeşil dolmalık biberler en yaygın tüketilen biberlerinden biridir. Bağışıklık desteği ve kolajen oluşumu için gerekli olan C vitamini açısından zengindir. Yeşil dolmalık biberler ayrıca hücre bölünmesini ve DNA sentezini destekleyen folat (B9 vitamini) ve kan basıncını düzenlemeye yardımcı olan potasyum içerir.
100 gr kırmızı dolmalık biberin besin değerleri şu şekildedir;
Kırmızı dolmalık biberler sadece lezzetli değil aynı zamanda besin açısından da yoğundur. C vitamini ile doludurlar, cilt sağlığı için hayati önem taşıyan bağışıklık fonksiyonunu ve kolajen üretimini desteklerler. Kırmızı biberde bulunan C vitamini, yeşil bibere göre daha fazladır.
100 gr sarı dolmalık biberin besin değerleri şu şekildedir;
Sarı dolmalık biberler sadece canlı renklere sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda çeşitli besinler açısından da zengindir. Bağışıklık fonksiyonu, görme sağlığı ve beyin fonksiyonu için önemli olan C, A ve B6 vitaminleri açısından zengindir. Bu biberler ayrıca kalp sağlığını ve hücre fonksiyonunu desteklediği bilinen potasyum ve folat gibi mineraller de sağlar.
Şunlara da göz atın;