Yenibahar, dünyanın birçok sıcak ülkesinde yetiştirilen bir bitkidir. Jamaika biberi ve pimenta isimleriyle de bilinen yenibahar, Orta Amerika ve Güney Meksika'da yaygın olarak bulunur. İltihabı azaltma özelliği ile bilinen yenibahar, vücutta oluşan bazı ağrıların azalmasında da etkilidir. Yenibaharın içeriğindeki bileşenler sindirimin kolaylaşmasına ve midenin rahatlamasına yardımcı olur. A ve C vitamini bakımından zengin olan yenibahar, antioksidan özelliği gösterir. Diş ve diş eti sağlığını korur. Yenibaharın faydalarından bahsettik. Peki, yenibaharı hangi yemeklerde kullanabiliriz? İşte, yenibaharla yapabileceğiniz 4 farklı yemek:
Yenibaharı, kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı gibi meyvelerle birleştirerek nefis bir çörek hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız çörekleri limonlu şeker karışımıyla tatlandırmayı unutmayın.
Yenibahar, yumurtalı tariflere çok yakışan bir bitkidir. Dilimlenmiş mantar ve yenibahar ile hazırlayabileceğiniz bu omleti, rulo şeklinde sararak servis edebilirsiniz.
Hindi but ve hindi göğüs ile nefis bir kebap hazırlamaya ne dersiniz? Limon kabuğu ile zenginleştirilen hindi kebabı, kebap şişlerine geçirerek tavada veya ızgarada pişirebilirsiniz.
Kıyma, fıstık, domates püresi ve yenibahar ile hazırlanan tartölet, küçük porsiyonlar halinde sunulur. Hazır yufka ile yapılan kıymalı tartölet, maydanozlu yoğurt ile birlikte servis edilir.
Şunlara da göz atın;