Mehmet Yaşin ''Neden hep yemekler üzerinden tartışmalar çıkıyor?'' sorusu için şunları söyledi;
Ben insanların gurmelerin tavsiyelerine değil de, kendi damak zevklerinin tavsiyelerine uymalarını isterim. Çünkü ben ekşili tatları severim ve ekşili bir yemek önüme geldiği zaman onu daha çok överim. Ama senin ekşiyle aran yoksa acı veya tatlıyı seviyorsa beğendiği yemeklerde değişecektir. Dilin üzerinde bulunan tat mantarcıkları parmak izi gibidir.
Ben sadece bu malzemeyle başka bir malzeme yan yana olmuş mu, bu yemeğin geçmişinde neler var, doğru şekilde pişmiş mi gibi önerilerde bulunurum. Ama kimseye balığa limon sık, menemene soğan doğra gibi net tavsiyeler söylemekten kaçınırım. Çünkü herkesin kendine göre bir damak zevki var. Damağın sana söyleyecek bu yemeği sevip sevmediğini. Doğru malzemeyle yapılan yemekler zaten tadını damağına verir. Bu yüzden kesim tavsiyelere karşıyım. Yemek işi keşif işidir, yemeğin veya lokantanın iyi olup olmadığını siz keşfedeceksiniz.