Şifalı bitkilerden biri olan udi hindi, Doğu Asya topraklarında yetişmektedir. Yoğun olarak Çin'de bulunan bu bitkinin, her mevsim yaprakları bulunmaktadır. Mevsim geçişlerinden etkilenmeyen udi hindi, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Ülkemizde süs bitkisi olarak yetiştirilen udi hindi bitkisinin faydalarını öğrendikten sonra, süs bitkisi yerine şifa niyetiyle kullanacağınızdan eminiz. Bu bitki, eskiden tüccarlar tarafından Arap ülkelerine getirilmiştir. Öd ağacı olarak da bilinen udi hindinin diğer adı ise ''Kust-i Bahri''dir. Udi hindi bitkisi yalnızca toz olarak değil, ağaç kabukları halinde de satılmaktadır. Bu kabuklar yakıldığında ortama hoş bir koku yayar. Udi hindi hem koku, hem de tıpta kullanılmaktadır. Udi hindi bitkisinin faydaları nelerdir, ne işe yarar, nasıl kullanılır? İşte, udi hindi bitkisi hakkında merak edilenler:
Toz halinde satılan udi hindi, kullanım amacına göre değişiklik gösterir. Sabahları bir çay kaşığı udi hindi tozu ve bir tatlı kaşığı balı karıştırıp için. Akşamları ise bir yemek kaşığı bal ve bir çeyrek kaşığı zencefil karıştırılarak tüketilmelidir. Bu tarif üç gün boyunca düzenli uygulanırsa kuru öksürük ve balgam problemlerini giderir.
Koku için kullanmak isteyenler, udi hindinin ağaç kabuklarını almalıdır. Bu kabuklar yakıldığında tütsü olarak kullanılabilir.
Önemli Not: Bitkisel ürünlerin kişilere etkisi farklıdır. Bu yüzden udi hindi ve herhangi bir bitkisel ürünü kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın. Özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, hamile ve emziren kadınlar, ciddi hastalığı olanlar ve alerjik bünyeye sahip olan kişilerin bu tür ürünleri kullanmadan önce doktora danışması gerekir. Udi hindi ve diğer bitkisel ürünler ölçülü bir şekilde kullanılmalı, aşırıya kaçılmamalıdır. Bitkisel ürünleri bilinçsizce kullanarak sağlığınızı tehlikeye atmayın.
Şunlara da göz atın: