Sebze, kırmızı et ve tavuk eti gibi yiyeceklerin az yağda, yüksek ateşte pişirilmesine sotelemek denir. 'Kavurma' olarak da bilinen soteleme işlemi, yiyeceklerin küçük doğranmasıyla yapılır. Bazı yemeklerde soteleme işlemi kendi başına kullanılırken, bazı yemeklerde sadece bir aşamadır. Soteleme işleminin en yaygın kullanıldığı yer ise, tavuk yemekleridir. Farklı sebze, sos ve baharatlarla zenginleştirilen tavuk sote, ekonomik olduğu için kırmızı ete göre daha fazla tercih edilir. Aynı zamanda kalabalık sofralarda da ana yemek olarak yerini alır. Peki, tavuk sote nasıl yapılır? İşte, evde kolayca yapabileceğiniz 9 farklı tavuk sote tarifi:
Tavuk, biber, domates ve mantarla nefis bir et sote hazırlamaya ne dersiniz? Ortalama 30 dakikada sofralardaki yerini alan mantarlı tavuk sotenin porsiyonu, yaklaşık 175 kalori değerindedir.
Tavuk göğsü, but, pekmez, biber ve bademle nefis bir ana yemek hazırlayabilirsiniz. Yüksek ateşte sotelenen bademli tavukları, bol yeşillikli bir salata eşliğinde sunabilirsiniz.
Kuşbaşı tavuk ve domatesle hazırlanan bu yemek, tavuk sote denildiğinde ilk akla gelen tariflerden biridir. Tavuğun çiğ kalmasını önlemek için, önceden haşlayabilirsiniz.
Tavuk soteyi aromatik tatlarla zenginleştirmek isteyenler için, zerdeçal, zencefil, portakal suyu ve muskat cevizi ile hazırlanan nefis bir tarifimiz var. Aromatik soslu tavuk soteyi, hafif salatalarla birlikte sunabilirsiniz.
Ana malzemeleri un, süt ve tereyağı olan beşamel sos, sebze, makarna, lazanya ve tavuk eti gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Beşamel soslu tavukta, soteleme işlemi sadece bir adımdır.
Hem şık görünümlü, hem de lezzetli bir yemek hazırlamak isteyenler için önerimiz, biber çanağında kaşarlı tavuk sote. Közlenmiş biberlerin içini tavuk sote ile doldurup kaşar peyniri serpiştirerek nefis bir yemek sunabilirsiniz.
Biber, soğan, domates ve mantar ile hazırlanan bu yemek, limon dilimleri ile birlikte sunulur. Hazırlaması 15, pişirmesi yaklaşık 20 dakikadır. İsteğe göre farklı sebzelerle zenginleştirebilirsiniz.
Yüksek ateşte sotelenen tavuk eti, biber, domates ve mantar ile birlikte pişirilir. Daha sonra güveç kaplarına doldurulur ve fırında pişirilir. Üzerinin çıtır çıtır olması için, kaşar peyniri rendesi serpiştirebilirsiniz.
Kereviz, soya sosu, tavuk göğsü ve zencefil ile sofralarınıza çok yakışacak bir yemek hazırlayabilirsiniz. Soya soslu tavuklu kerevizi zenginleştirmek için, soğan ve havuç da ekleyebilirsiniz.
Tavuk göğsü, biber, soğan, sarımsak ve krema ile hazırlanan bu yemek, ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Porsiyonu 407 kalori olan kremalı tavuk soteyi, mutlaka defterinize ekleyin.
Şunlara da göz atın;