Tarhana, dünyanın ilk fermente çorbasıdır. Türkiye'ye özgü olan bu lezzet, domates, biber gibi farklı sebzelerin karışımından oluşur. Tarhana, yaz aylarının sonlarına doğru hazırlanır ve toz haline getirilir. Kavanozlarda saklanan tarhana tozu, genelde çorba yapımında tercih edilir. Farklı yörelere göre içerisine eklenen malzemeler değişiklik gösterir. Kış aylarının en şifalı çorbalarından biri olan tarhana çorbasını çok sevsek de, bu kez tarhanayı farklı tariflerin yapımında kullanıyoruz. İşte, tarhana ile hazırlanan yemekler:
Tarifi defterinize kaydetmeyi unutmayın; Tarhana çorbası
Tarhana cipsi, buğday ve kırmızı fasulye ile hazırlanan tirit, fırında pişirildikten sonra servis edilir. Hem doyurucu, hem de lezzetli yemeklerden biridir.
Tavukların toz tarhanaya bulanmasıyla hazırlanan bu tarif, kızgın yağda kızartıldıktan sonra servis edilir. Yanında sevdiğiniz sosları kullanabilirsiniz.
Tarhana ile yapabileceğiniz tariflerden biri de, biscottidir. Biscotti yapımında üzüm, zencefil ve ceviz kullanılır. Atıştırmalık olarak servis edilir.
Krem peynir, cheddar peyniri ve galeta unu ile hazırlanan bu tarif, yemeklerin yanında sunulur. Ortalama 40 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Muğla tarhanası, köy peyniri ve yumurta ile hazırlanan sufle, fırında pişirildikten sonra servis edilir. İçi yumuşak bir kıvama sahiptir.
Un, susam ve tarhana ile hazırlanan bu kraker, dip sos eşliğinde tüketilir. Çocukların da tüketebileceği, besleyici atıştırmalıklardan biridir.
Beypazarı tarhanası, hindi but ve pırasa ile hazırlanan bu köfte, yüksek oranda protein içerir. Ispanaklı sarımsaklı sos eşliğinde servis edilir.
İç harcı ceviz ile doldurulan Kastamonu çöreği, rulo şeklinde hazırlanır ve ince ince dilimlenir. Çayın yanında afiyetle tüketilebilir.
Nohut unu, kefir ve tarhana ile hazırlanan bu pankek, tavada çift taraflı olarak pişirilir. Yanında garnitür olarak mantar ve yoğurt sosu sunulur.
Tarhanayı kahvaltı sofralarınıza dahil etmek için, yer elması ile birleştirebilir ve nefis bir akıtma yapabilirsiniz. Hazırladığınız akıtmalara, kestane ve labne peynirli sos sürerek servis edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;