Soğuk havalarda içinizi ısıtan tarhana çorbası, Türk mutfağında en çok tüketilen çorba çeşitlerinden biridir. Domates ve biberin kurutulup toz haline getirilmesiyle hazırlanan bu çorba, kışlık kavanozlara doldurulur ve başlangıç menülerinde kendine yer bulur. Yemeğe tarhana çorbasıyla başlamaya karar verdiyseniz, yanında sunabileceğiniz ana yemek ve ara sıcak önerilerine yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Tarhana çorbasıyla sıcak bir başlangıç yaptıktan sonra, patates, biber ve domatesle zenginleştirilmiş meşhur İzmir köfteyi sofralarınızın baş köşesine alabilirsiniz.
Hafif bir menü oluşturmak istiyorsanız, tarhana çorbasını zeytinyağlı biber dolması ve yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz. Dolmayı isteğe göre kıymalı veya pirinçli olacak şekilde hazırlayabilirsiniz.
Tarhana çorbasından sonra hem doyurucu, hem de lezzetli bir yemek arıyorsanız, kuru fasulye tam size göre. Kalabalık sofralarda kuru fasulyeyi pilav ve cacık ile birlikte sunabilirsiniz.
Koyun eti, soğan, domates ve biberle hazırlanan zeyve kebabı, tarhana çorbasının mükemmel eşlikçisidir. Bu kebabı sac tavalarda hazırlayarak daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
İnce bulgur, irmik ve domates salçası ile hazırlanan fellah köfte, tarhana çorbasından sonra tüketebileceğiniz lezzetli tariflerden biridir. Fellah köfteyi, sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.
Patlıcanın ortadan bölünüp kıymalı harç ile doldurulduğu karnıyarık, en sevilen ana yemeklerden biridir. Ortalama 1 saatte sofralardaki yerini alan karnıyarığı, kemer patlıcanı ile hazırlayabilirsiniz.
Tarhana çorbasını sulu bir yemek ile eşleştirmeyi düşünüyorsanız, sofralarınızda acı biber turşusuna büyük bir yer açın. Acı biber turşusunu cam kavanozlarda muhafaza edebilirsiniz.
Tavuk göğsü, domates ve biber ile hazırlanan tavuk sote, lezzetli bir menü hazırlamak isteyenlerin favori tarifleri arasındadır. Tavuk soteyi, pilavla birlikte servis edebilirsiniz.
Patates, kıyma ve domates ile hazırlanan patates musakka, klasik tariflerden sıkılanlar için ideal bir tariftir. Ortalama 30-35 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Sulu köfteye benzer şekilde hazırlanan, patates ve havuç ile zenginleştirilen acem köftesi, kısık ateşte pişirildikten sonra servis edilir.
İç bakla, havuç, sarımsak ve zeytinyağı ile hazırlanan bu yemek, düşük kalorisiyle diyet listelerinin vazgeçilmezidir. Zeytinyağlı iç baklayı, tarhana çorbasından sonra turşu ile birlikte servis edebilirsiniz.
Koyun veya dana böbreği ile hazırlanan bu yemek, biber, domates, sarımsak gibi sebzelerle zenginleştirilir. Pişirme süresi ortalama 40 dakikadır.
Tarif için; Tarhana çorbası
Şunlara da göz atın;