Son kullanma tarihleri esasen anlamsız sayılardır, ardından veya öncesinde "satan", "en iyi" veya "kullanılırsa en iyisi" gibi belirsiz, kısa ifadeler gelir. Son kullanma tarihi etiketleri üzerinde herhangi bir federal düzenleme yoktur. Sonuç olarak, "son kullanma tarihi geçmiş" olarak yorumlanabilecek yiyecekler aslında hâlâ iyidir ve tüketime uygundur. Böylece, son kullanma tarihi geçmiş yiyeceklerinizi atmayı bırakabilirsiniz. Bununla birlikte, son kullanma tarihi geçmiş çiğ et ile birkaç yıl önceki bir kutu çorbayı tüketmek aynı top oyunu olmadığından, yenen her son kullanma tarihi geçmiş gıda aynı sonucu vermez. Ve bazı yiyecekler (bal gibi) uygun şekilde saklandığında süresiz olarak dayanabilir, bu da büyük-büyük-büyük-büyük torunlarınızın kilerinizin arkasında duran bal kavanozunuzdan rahatça yiyebilecekleri anlamına gelir.
Diğer son kullanma tarihi geçmiş yiyecekler, patlamış mısır taneleri gibi daha fazla dikkat gerektirir. Mutfak dolabınızın arkasında eski bir patlamış mısır torbası bulursanız, dikkat etmeniz gerekenler burada.
Kettle Heroes'a göre patlamış mısır taneleri nemini bir yıla kadar koruyabilir. Bu noktadan sonra gerçekten kuruyabilir ve hatta küflenebilirler. Patlamış mısırın bozulup bozulmadığından emin değilseniz, rahatsız edici kokular için mısırı koklayın. The Brilliant Kitchen'a göre taneler, siyah taneler veya sıra dışı bir doku üzerinde beyaz noktalara dikkat edin.
İyi bir kural, son kullanma tarihinden iki ay sonrasına kadar, torbalanmış ve önceden patlamış patlamış mısırın genellikle yenilmesidir. Son iki ayda, patlamış mısır büyük olasılıkla kuru veya bayat olacaktır. Son kullanma tarihi geçmiş mikrodalga patlamış mısırla çalışıyorsanız, torbayı ısıtabilirsiniz (maksimum verimlilik için torbayı sağ tarafı yukarı bakacak şekilde yerleştirdiğinizden emin olun). Ancak, ortaya çıkan patlamış mısırın, etrafta çok uzun süre oturmaktan kaynaklanan nem kaybı nedeniyle yanabileceği veya bayatlayabileceği konusunda önceden uyarılmalıdır.
Şunlara da göz atın;