Ricotta, İtalyan mutfağına özgü bir peynirdir. Özellikle Kuzey İtalya ve çevresinde tüketilir. Tatlılarda ve yemek aralarında tüketilen bu peynir, çeşitli soslarla birlikte sunulur. Kimi yörelerde, zeytinyağı, yumurta, mayonez gibi farklı besinlerle birlikte tüketilir. İşte, ricotta peyniri ile harikalar yaratabileceğiniz 10 nefis tarif:
Ispanak, ricotta peyniri ve muskat rendesi ile hazırlanan bu börek, kızgın yağda kızartılır. İsteğe göre bohça şekli verilir ve susama batırılır.
Cappeletti, ravioli ile benzerlik gösteren bir makarnadır. İç dolgusunda tavuk göğsü, parmesan peyniri ve ricotta peyniri kullanılır. Farklı makarna tarifleri denemek isteyenler için idealdir.
Armut, bitter çikolata, kedidili bisküvisi ve ricotta peyniri ile hazırlanan bu tatlı, hafifliği ile her zevke hitap eder. Meyveleri değerlendirmenin en lezzetli yollarından biridir.
İtalyan pastası olarak bilinen cassata, aslında Sicilya mutfağına özgü bir tariftir. Kremasında meyve şekerlemeleri, ricotta peyniri, badem ve çikolata kullanılır.
Ricotta peyniri ve damla çikolata ile hazırlanan bu kek, limon aromasıyla daha lezzetli bir şekilde sunulur. İsteğe göre portakal suyu da ekleyebilirsiniz.
Hazır baklava yufkası ve ricotta ile hazırlanan bu tatlı, şerbet ile zenginleştirilir. Bayram sofralarında sunulabilir. Küçük porsiyonlar halinde dilimlenerek servis edilir.
Ispanak, köri ve ricotta ile hazırlanan makarna, frenk soğanı eşliğinde servis edilir. Öğle yemeklerinde afiyetle tüketilebilir.
Ricotta peyniri en çok ıspanak ile birlikte kullanılır. İç harcında ıspanak ve ricottanın kullanıldığı bu tart, kafes şekli verilerek şık bir şekilde sunulabilir.
Ravioli, İtalyan mutfağının en meşhur makarnalarından biridir. Ricotta peyniri ile hazırlanan raviolinin bir porsiyonu, yaklaşık 490 kaloridir.
Yalnızca 7 malzemeden oluşan bu kek, çay saatleri için idealdir. 40-45 dakika içinde sofralardaki yerini alır. İsteğe göre, mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;