Poşe yumurta en zor yumurta pişime yöntemlerinden biri olabilir. Poşe yumurta yapmak biraz ustalık ve pratik gerektirse de yapılan ve uygulanan bazı ipuçları ve püf noktaları vardır. Profesyonellerden aktarılan biraz bilgi ve biraz pratikle, yumurtaları poşe yapmak sandığınızdan kolay olabilir.
Gordon Ramsay'a göre mükemmel bir poşe yumurta elde etmenin en önemli sırlarından biri yumurtanın kendisindedir. Taze yumurtaların beyazları daha stabildir ve bu da poşe yapmayı kolaylaştırır. Bir süredir buzdolabınızda bekleyen yumurtaların beyazları daha akıcı olacaktır. Bu, karıştırmak için bir sorun değil, beyazlar suda şekillerini tutmayacak ve bunun yerine ince şeritler halinde yayılarak yumurta sarısını biraz daha yalnız bırakacak. Beyazları sabit olan taze yumurtalar sıcak suya bırakıldığında, yumurta sarısının etrafında şekillerini çok daha iyi tutacak ve sonuçta güzel poşe yumurta elde edilecektir. Beyazlar sabit kaldığında ve yumurta sarısını çevrelediğinde, bu aynı zamanda daha iyi bir pişirme sağlar: Yumurta sarısı aşırı pişmek yerine akıcı kalır ve beyazların akıcı olmadan iyice pişmesine zaman tanır.
Taze, yüksek kaliteli yumurta kullanmak iyi bir poşe yumurtanın temelidir. Ancak en iyi poşe yumurta yapmak için bilmeniz gereken ve yapmanız gereken bazı ipuçları vardır. Öncelikle yumurtanızı tencereye bırakmadan önce küçük bir kaseye kırın. Bu, kabuk parçalarından kaçınmanıza ve sarısı kırılmış bir yumurtayı tencereye düşürmemenize yardımcı olacaktır. Ayrıca yumurtayı tencereye aktarmadan önce küçük bir ağ süzgecine bırakabilirsiniz, böylece poşenize bulaşacak sulu beyazların olmadığından emin olursunuz. Taze olmayan yumurta kullanıyorsanız bu özellikle yararlı bir numaradır.
Daha sonra suyu tam kıvamında olacak şekilde hazırlayın. Çok sıcaksa yumurtayı fazla pişirirsiniz, çok soğuksa düzgün yerleşmez. İdeal sıcaklık için kaynatmayı hedefleyin. Suya bir miktar sirke eklemek pH dengesini değiştirerek yumurta aklarının hızlı bir şekilde sertleşmesine yardımcı olur.
Şunlara da göz atın;