Vitamin ve mineral bakımından zengin olan patlıcan; et, sebze ve kızartma tariflerinin ana malzemesidir. Hem lezzeti, hem de faydaları ile birçok yemeğin içerisinde kullanılır. Patlıcan oldukça lezzetli, Türk ve Dünya mutfağında yeri büyük bir sebzedir. Bu lezzetli sebze ile dolma yaptıysanız içlerini sakın çöpe atmayın. Sizlere patlıcan içi ile yapabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifleri derledik. İşte, patlıcan içi ile yapabileceğiniz 10 tarif:
Patlıcanlı pilav harika bir et yemeği yancısıdır. Kızartılarak hazırlanan patlıcanlar pilava ilave edilir. Artan patlıcan içlerini yağda kavurarak bu tarife dahil edebilirsiniz.
Patlıcan ekşilisi Tekirdağ ilimizin sirke ile yapılan meşhur bir lezzettidir. Normalde patlıcanın küp küp doğranıp kızartılması ile hazırlanır. Ancak bu tarifi patlıcan içinizi kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
Şef Elif Edes Tapan'dan yumuşacık ve çok lezzetli patlıcanlı poğaça tarifi ile karşınızdayız. Bu lezzete bayılacaksınız.
İç harçlarınız ile lezzetli bir börek hazırlayabilirsiniz. Patlıcan içini közlemek çok mümkün olmasada tavada yağ, sebze ve baharatlar ile kavurarak börek harcınızı hazırlayabilirsiniz.
Kahvaltılarda sunabilmek için yeni poğaça tarifleri mi arıyorsunuz? Patlıcan ve peynirin uyumuna bayılacaksınız. Bu lezzetli poğaçayı misaiflerinize de keyifle sunabilirsiniz.
Patlıcan içlerinde sufle yapmaya ne dersiniz? Patlıcan içlerini ve patatesi birleştirerek leziz bir sufle hazırlayabilirsiniz. Bu lezzetli sufleyi başlangıç olarak sunabilirsiniz.
Menemen bir kahvaltının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Menemene bir de patlıcan içi eklemeye ne dersiniz?
Patlıcanlı pide, patlıcan severlerin favori lezzetlerinden biri olabilir. Patlıcanlı pide tarifinde köz patlıcan kullanılır. Ancak köz patlıcanın yanında patlıcan içlerinizi kullanarak harcı çoğaltabilir, mutfak atığınızı en aza indirebilirsiniz.
Fransız mutfağına özgü bir lezzet olan volovan, milföy hamuru ile hazırlanır. Bu lezzeti misafirlerinize hazırlayabilirsiniz.
Patlıcandan hazırladığınız köfteleri semziotu üstünde servis ederek tam bir bahar yemeği hazırlayabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;