Pancar pek çok kişi tarafından sevilir. Çok sayıda faydalı vitamin ve mineral içerirler, çok sayıda tarifte iyi çalışırlar ve düzgün pişirildiğinde zengin, dünyevi bir tada sahiptirler. Pancar hazırlamanın birçok yolu vardır, ancak en iyi yöntemlerden biri, sert kök sebzesini doğal sularını kaybetmeden yumuşatmak için kaynatmaktır. Pancarlarınızı derin bir tencereye atın, suyla kaplayın, biraz sirke veya limon suyu ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 30-45 dakika pişirin. Sizler için pancar nasıl haşlanır anlattık. İşte, pancar nasıl haşlanır:
Pancarlarınızı Temizleme
- Eşit şekilde pişmelerini sağlamak için kabaca aynı boyutta olan pancarları seçin. Kullanacağınız yemeğe uygun boyutta birkaç pancar seçin. Büyük pancarların pişmesi genellikle küçük pancarlardan daha uzun sürer. Bu nedenle, farklı boyutta numunelerin kullanılması, tutarlı bir doku elde etmeyi zorlaştıracaktır.
- Her boyutta pancarı haşlayabilirsiniz. Bununla birlikte, orta boy pancarlar, doyuruculuk ve pişirme süresi arasında en iyi dengeyi sağladıklarından en iyi sonucu verme eğilimindedir.
- Pancarlarınızın üst kısmındaki yapraklı sapları kesin. Pancarlarınızı birer birer bir kesme tahtası üzerine koyun ve üst uçtan çıkan gür yeşillikleri kesmek için keskin bir bıçak kullanın.
- Ham pancar zor olabilir, bu da bıçağınızı sonuna kadar çıkarmak için biraz baskı uygulamanız gerekebileceği anlamına gelir. Parmaklarınızı izlediğinizden emin olun.
- Pancarların altından çıkan kökleri kesin. Sapları çıkardıktan sonra, pancarlarınızı çevirin ve sebzenin alt kısmındaki uzun, dal benzeri duyarga kökü için de aynısını yapın. Sulu, besleyici etin hiçbirini boşa harcamamak için soğanların sivrildiği noktanın etrafında kesin.
- Pancarın bu kısmı teknik olarak yenilebilir, ancak sert, lifli dokusu nedeniyle tek başına çok iyi değildir. Bununla birlikte, ev yapımı bir sebze stoğuna lezzetli bir katkı sağlayabilir.
- Fazla kiri ve kalıntıları temizlemek için pancarlarınızı sebze fırçasıyla ovalayın. Kısa, süpürme hareketleriyle fırçanın başını her bir pancarın dış yüzeyinde hafifçe gezdirin. Kir veya tortu ile yoğun şekilde tıkanmış noktalara odaklanın. Temiz pancarları bir kaseye koyun veya katlanmış kağıt havluların veya başka bir hijyenik yüzeyin üzerine koyun.
- Pancarlarınızı çok sert fırçalamamaya çalışın. Cilde zarar vermek, renk, tat ve besin içeriklerinin bir kısmının kaynar suya sızmasına neden olabilir.
- Pancarlar toprakta yetişir, bu nedenle onlarla pişirmeden önce güzel ve temiz olduklarından emin olmak önemlidir.
- Pancarlarınızı soğuk, temiz suyla iyice durulayın.
Pancarlarınızı Pişirmek
- Pancarlarınızı bir tencere veya tencerenin dibine koyun
- Pancarları tamamen kaplayacak kadar su ile tencereye doldurun. Kesin bir sıvı miktarını ölçmeye gerek yoktur.
- 2 yemek kaşığı (30 mL) sirke veya limon suyu ekleyin. Seçtiğiniz asidi porsiyonlara ayırmak için bir ölçü kabı veya kaşık kullanın, ardından kaynar suyunuzla birlikte tencereye boşaltın. Pancarların pişirirken doğal sularını kilitlemeye yardımcı olacaktır. Sonuç olarak, mükemmel derecede yumuşak ve lezzetli olacaklar.
- Tencerenizdeki suyu kaynatın. Tencereyi ocağınızın gözlerinden birine koyun ve ocağı orta-yüksek veya yüksek ısıya getirin. Suyun tam, yuvarlanan bir kaynama noktasına gelene kadar ısınmasına izin verin. Bu, potunuzun toplam hacmine bağlı olarak yaklaşık 8-10 dakika sürmelidir.
- Isıyı azaltın ve pancarları 30-45 dakika pişirin. Suyunuz kaynamaya başlar başlamaz, sıcaklığı düşük-orta sıcaklığa düşürün. Pancarları bu azaltılmış ısı ayarında yaklaşık yarım saat veya istenilen kıvama gelene kadar pişirin. Geri gelin ve ısıyı tencerenize eşit olarak dağıtmak için pancarlarınızı periyodik olarak karıştırın.
- Pancarlarınızın pişip pişmediğini bir bıçakla kontrol edin. Kapağı tencereden çıkarın, dikkatlice içeri girin ve haşlanmış pancarlardan birine bıçağınızın ucuyla vurun. Kolayca deliniyorsa ocaktan çıkma zamanı gelmiştir. Hala sert geliyorsa, yumuşaması için 10-15 dakika daha ocakta bırakın.
Haşlanmış Pancar Soyma
- Büyük bir kaseyi buzlu suyla doldurun. Kaseye soğuk su dökün, ardından birkaç avuç buz küpü ekleyin. Kaseyi ocağınızın yanındaki tezgahın üzerine yerleştirin. Haşlanmış pancarları hızlıca soğutmak için buz banyosu olarak kullanacaksınız.
- Pancarları oluklu bir kaşık veya maşa kullanarak buz banyosuna aktarın. Pancarlarınız tamamen piştikten sonra ocağı kapatın ve tencereyi sıcak gözden çıkarın. Pancarları sıcak pişirme sıvısından kaşık veya maşa ile tek tek alın ve buzlu su dolu kaba koyun.
- Pancarları 2-3 dakika buz banyosunda soğumaya bırakın. Taze haşlanmış pancarlarınızı buzlu suya daldırmak, kalan ısılarını anında öldürecek ve daha fazla pişirmelerini engelleyecektir. Sıcaklıktaki ani değişim aynı zamanda deri ile et arasındaki bağlantıyı gevşeterek onları soymak için bir esinti haline getirecektir.
- Pancarlarınızın gevşek derisini elinizle soyun. Bu noktada, sert cilt, onu büyük bölümlerde kolayca çekmenize izin verecek kadar yumuşamış olacaktır. Karşılaştığınız inatçı yapışan noktaları kazımak için başparmağınızın pedini veya küçük resminizi kullanın.
- Akan suyun parmaklarınızı lekelemediğinden emin olmak için pancarlarınızı soymaya başlamadan önce bir çift lateks eldiven giymek iyi bir fikir olabilir.
- Giysilerinizin, tezgahlarınızın, zeminlerinizin veya diğer çevre yüzeylerinizin renginin solmasını önlemek için derileri hemen atın.
Şunlara da göz atın;
- Pancar tüketilmek için nasıl hazırlanır?
- Kırmızı pancarın faydaları nelerdir?
- Pancarlı tarifler
- Brokoli tarifleri