Doğanın farklı renklere ve tatlara uyandığı, ağaçların çiçeklerle buluştuğu bir mevsimin ortasındayız. Bu güzel mevsimde yetişen sebzeler ile sofra hazırlamaya ne dersiniz? Nisan ayının lezzetli sebzeleri ile hazırlanan tarifleri sizler için derledik. İşte, Nisan ayı sebzeleri ile hazırlanan, birbirinden lezzetli 10 tarif:
Soğan, sirke ve un ile hazırlanan kuşkonmaz kavurması, ana yemeklerin yanında sunulabilir. Meze olarak sofralarınıza dahil edebilirsiniz.
Enginar ile baklayı bir arada hazırlamaya ne dersiniz? Enginar denildiğinde ilk akla gelen yemek, zeytinyağlı ve baklalı enginardır. Hafifliği ve lezzetiyle çok sevilen bu yemeğin porsiyonu, yaklaşık 80 kalori değerindedir.
Kremalı enginar ile nefis mi nefis bir tart hazırlamaya ne dersiniz? Küçük porsiyonlar halinde hazırlanan enginarlı tartın üzerini dereotu ve kaşar peyniri ile süsleyebilirsiniz.
Bakla borani sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile birlikte servis edilir. Bahar sofralarınıza çok yakışacak bu tarifi ana yemeklerinizin yanında servis edebilirsiniz.
Baharın sevilen sebzelerinden semizotu genellikle salatalarda kullanılır. Bu sefer kiş hazırlığında kullanarak sofralarınıza dahil edebilirsiniz.
Fesleğen ile hazırlanan pesto sosu bu sefer roka ile hazırlamaya ne dersiniz? Rokanın en yaygın kullanımlarından biri de pesto sos tarifidir. Parmesan peyniri, çam fıstığı ve sarımsak ile hazırlanan pesto sos, özellikle makarnaların yanına çok yakışır.
Pancarın en yaygın tüketim şekli, salata yapımında kullanmaktır. 5 malzeme ile hazırlanan pancar salatası, ceviz içi ile tatlandırılır.
Lezzetli bir ana yemek hazırlayama ne dersiniz? Bezelye, domates, fesleğen ve kaşar peyniri ile zenginleştirilen makarna, fırında pişirildikten sonra servis edilir. Ortalama 30-35 dakika içinde sunulur. Şık görünümü ile herkesi kendine hayran bırakır.
Havuç ve pilavı hiç birlikte denediniz mi? Hem doyurucu, hem de lezzetli bir yemek olan havuçlu pilavı, et yemeklerinizin yanında sunulabilir.
Kinoa, nohut, zencefil ve haşlanmış bezelye ile hazırlanan falafel, kızartıldıktan sonra yoğurt ile servis edilir. Yanında salata ile birlikte tüketebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;