Çay saatlerini hem keyifli, hem de lezzetli geçirmek isteyenleri böyle alalım. Bir de çay saatleriniz komşularınız, aileniz veya arkadaşlarınızla geçiriyorsanız, yanında mutlaka atıştırmalıklar olması lazım. Çayı tatlı ve tuzlu ikramlıklarla sunmak isteyenler için, birbirinden lezzetli tariflerimiz var. Üstelik hazırlamaları da çok kolay. Çayın yanına ne gider diye merak edenler için, en özel tariflerimizi derledik. İşte, nefis çay saati tarifleri:
Fransız mutfağının özgün tatlıları arasında yer alan ekler, atıştırmalık olarak sunulur. Pataşu hamurunun içi çikolata veya limonlu sos ile doldurulur. Üst kısım ise çikolatalı sosa batırılır.
Tarif için; Çikolatalı ekler
Ekler gibi profiterol de Fransız mutfağından dünyaya yayılmıştır. Profiterolün yapımında pataşu hamuru kullanılır. İçi pastacı kreması, üzeri ise çikolata sosu ile tatlandırılır.
Tarif için; Profiterol
Pate a choux ismiyle bilinen pataşu hamuru, tatlıların içerisinde sık sık kullanılır. Yukarıda bahsettiğimiz gibi hem ekler, hem de profiterolün ana malzemelerinden biridir. İsteğe göre meyveli soslarla birlikte tüketilir.
Tarif için; Pataşu hamuru
Pastanelerle sık sık rastladığımız çatal, sert bir yapıya sahiptir. Yapımında mahlep ve çörek otu kullanılır. Özellikle pastanın ve çayın yanında servis edilmesiyle bilinir.
Tarif için; Çatal
Glaze sos, tatlıların yardımcı malzemelerinden biridir. Özellikle pasta ve tartölet tariflerinde kullanılır. Glaze sos, tatlının daha parlak ve şık görünmesini sağlar.
Tarif için; Ayna görünümlü glaze sos
Çay saatlerinin en sevilen lezzetlerinden biri de poğaçadır. Kabartma tozu ile hazırlanan bu poğaçanın iç harcında beyaz peynir veya patates kullanılır. Ortalama 30 dakikada hazırlanır.
Tarif için; Bayatlamayan kabartma tozlu poğaça
Tart, sert ve çıtır bir hamur ile hazırlanan tatlıdır. Tartölet ise, tartın daha küçük porsiyonlar halinde sunulmasına denir. Yapımında çilek, jöle ve krema kullanılan çilekli tartöletleri, çayın yanında servis edebilirsiniz.
Tarif için; Çilekli tartölet
Ana malzemesi peynir ve yufka olan tava böreği, ismini pişirilme şeklinden alır. Trakya'da 'sini' ismiyle de bilinir. Yapımında yalnızca 5 malzeme kullanılır.
Tarif için; Nefis tava böreği
Kurabiye denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri de elmalı kurabiyedir. Kurabiye hamurunun iç kısmı, elma püresi ile doldurulur. Pişen kurabiyeler, pudra şekeri ile birlikte servis edilir.
Tarif için; Ağızda dağılan elmalı kurabiye
Yapımında böğürtlen, ahududu ve yaban mersini kullanılan meyveli tart, özel tart kalıbında pişirilir. İsteğe göre büyük veya küçük porsiyonlar halinde sunulabilir.
Tarif için; Orman meyveli tart
Kahvenin en lezzetli eşlikçisi olan starbucks kurabiyesi, çayın yanında da sunulabilir. Hazırlaması 25, pişirmesi 12 dakikadır. İçinde damla çikolataları kullanılır.
Tarif için; Ev yapımı starbucks kurabiyesi
Balkan ülkelerinin favorisi olan çarşaf böreği, isminden anlaşılacağı üzere çok ince bir yufka ile hazırlanır. Yapımında lor, beyaz peynir, ezine veya kaşar peyniri kullanılabilir.
Tarif için; Bol peynirli çarşaf böreği
Portakallı kurabiye, kış aylarının en sevilen lezzetlerinden biridir. Yapımında rendelenmiş portakal kabukları kullanılır. Kıtır kıtır lezzetiyle kolayca hazırlayabileceğiniz bir tariftir.
Tarif için; Portakallı kurabiye
Yumuşak kek sevenleri böyle alalım. Sünger kek olarak da bilinen sponge kek, kraliyet ailesinin vazgeçilmezidir. 30-35 dakika içerisinde hazırlanır. Krema, çilek sosu ve pudra şekeri ile birlikte sunulur.
Tarif için; Victoria sponge kek
İsmini tarif ölçülerinden alan 3-2-1 poğaça, okurlarımız tarafından çok sevilen tariflerden biridir. Yaklaşık 30 dakikada hazırlanan bu poğaçayı, hem kahvaltı sofralarında, hem de çay saatlerinde tüketebilirsiniz.
Tarif için; 3-2-1 poğaça
Görünümü ile sufleyi andıran volcano, böğürtlen veya mevsim meyveleri ile birlikte sunulur. Bol çikolatalı bir tatlıdır. Hazırlanışı ortalama 30 dakikadır.
Tarif için; Nefis volcano kek
Türk mutfağının sevilen tariflerinden biri olan tepsi böreği, Rumeli ve Balkan ülkelerinde de rağbet görmektedir. Yapımında ıspanak ve yufka kullanılır.
Tarif için; Tepsi böreği
Çay saatlerine çok yakışan browni tadında ıslak kek, ceviz, fındık gibi kuruyemişlerle tatlandırılır. Üzerinde çikolata sosu kullanılmaktadır.
Tarif için; Browni tadında ıslak kek
Hamur işi tariflerinde maya kullanmaya çok alışkınız. Bu kez mayasız, peynirli nefis bir poğaça tarifini sizlere sunuyoruz. Biz beyaz peyniri tercih etsek de, patates, zeytin veya sevdiğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.
Tarif için; Mayasız poğaça
Okurumuzdan gelen magma kek, çikolata sevenlerin keyfini yerini getirecek türden. İsteğe göre farklı dondurma çeşitleri ile birlikte sunabilirsiniz.
Tarif için; Magma kek
Şunlara da göz atın;