Sıcak havaların gelmesiyle birlikte mangal sezonu da açıldı. Türk milleti olarak mangal yapmayı çok sevdiğimizi inkar edemeyiz. Ancak mangal yaparken bazı sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Bu sorunların başında ise etlerin mangala yapışması geliyor. Bu durum yalnızca mangalı zorlaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda yiyeceklerin lezzetini kaybetmesine de yol açıyor. Tam da bu yüzden mangal yapmadan önce çiğ patatesi devreye sokuyor ve mangal keyfini ikiye katlıyoruz.
Çiğ Patates Mangala Nasıl Sürülür?
Yiyeceklerin mangala yapışmasını önlemek için ihtiyacınız olanlar, bir adet patates ve bir çatal.
Bu işlemin amacı patatesteki nişastanın, mangal ve yemek arasında bariyer oluşturmasını sağlamaktır. Özellikle somon gibi narin etler, bu yöntem sayesinde mangala yapışmaz ve lezzetini kaybetmez. Ayrıca ızgara teline patates sürmek, mangalın daha kolay temizlenmesine de yardımcı olur.
Patates yoksa, antiseptik özelliğindeki soğanı da kullanabilirsiniz. Mangalı temizlemek için kullanılan soğan, aynı zamanda mangalda birikebilecek mikropların kırılmasına da yardımcı olur. Soğanı ikiye bölüp mangal tellerini ovalayarak etlerin yapışmasını önleyebilir, ızgara telini temizleyebilirsiniz. Ancak soğan hafif de olsa aroma bıraktığı için, rahatsız olan kişiler patates yöntemini gönül rahatlığıyla kullanabilir.
Şunlara da göz atın;