Yumurta, besleyiciliği yüksek, lezzetli bir gıdadır. Kahvaltılarda farklı versiyonlarda pişirilerek tüketilebilir. Omlet, poşe, sahanda, haşlanmış ve daha bir çok farklı pişirme yöntemi vardır. Peki yumurta mikrodalga kullanılarak pişirilebilir mi?
Mikrodalga fırın genellikle yemek ısıtmak için kullanılsa da yemek pişirmek içinde kullanılabilir. Sizlere mikrodalga fırında yumurta pişirmenin ipuçlarından bahsettik. İşte, mikrodalgada yumurta pişirmek için 6 ipucu:
Mikrodalgada yumurta pişirmenin en iyi kısımlarından biri (özellikle çırpılmış veya haşlanmış yumurta), onları muhtemelen mutfağınızda bulunan bir kapta yapabilmenizdir. Yumurtaları mikrodalgada plastik, cam veya seramik kaplarda pişirebilirsiniz, ancak kahve kupası veya seramik kase gibi kalın, ısıyı tutan duvarları olan bir şeyde muhtemelen daha hızlı ve daha eşit pişirir.
Ayrıca mikrodalgada yumurta pişirmek için özel olarak tasarlanmış kaplar da vardır ve hangisinin sizin için uygun olduğu, pişirmeye çalıştığınız yumurtanın tarzına bağlıdır. Seramik yumurta yapma kapları, çırpılmış yumurta hazırlamak için mükemmeldir ve dağınıklık yaratmadan ve verimli pişirme için üstte kubbeli bir havalandırma sistemi ile birlikte gelir.
Haşlanmış yumurta yapmak, hangi pişirme ortamını kullanırsanız kullanın, hassas ve rafine bir işlemdir; ancak bu, özellikle onları mikrodalgada hazırlarken geçerlidir. Yumurta mikrodalgada ısıtıldığında patlayabileceğinden, kırılmış yumurtalarınızı mikrodalgada pişirmeye çalışmadan önce tamamen suya batırıldığından emin olmanız önemlidir.
Doğru yapıldığında, herkesin yapabildiği dakikalar içinde mükemmel haşlanmış yumurtalara giden hızlı bir yol olabilir. Başlamak için sığ bir kaseyi suyla doldurun (yumurtalarınızın birbirine karışmaması için tabanı düz olanını arayın) ardından yumurtalarınızı kaseye kırın. Mikrodalgada haşlanmış yumurta yapmadan önce, kasenizde yumurtalarınızın tamamen suya batmasını sağlayacak kadar su olduğundan emin olun. Bu sırada yumurtalarınızın lifli ve yıpranmış kenarlara sahip olmasını önlemek için sirke eklemeyi tercih edebilirsiniz.
Pişirme süreniz mikrodalga fırınınızın gücüne bağlı olacaktır. Birkaç dakika sonra yumurtalarınızın ilerlemesini kontrol edin ve gerekirse 30 saniyelik pişirme aralıkları ekleyin. Çıkarırken, oluklu bir kaşık veya çatal da dahil olmak üzere erişim suyunu tahliye edebilecek bir kap tercih edin. Daha sonra fazla suyu almak için yumurtayı bir havlu veya kağıt havlu üzerine koyun.
Omlet yapmak teoride kolay gibi görünse de uygulamada daha karmaşık olabilir. Kremalı yumurtalarınızın tavaya yapışmamasını sağlamak, dolgularınızı hassas bir şekilde katlamak oldukça zorlayabilir. Omletlerinizi de mikrodalgada hazırlayabilirsiniz.
Bu araçların çoğu aynı anda birden fazla yumurta tutabilir (tipik olarak bir seferde en fazla dört yumurta), böylece protein dolu bir omlet yapabilirsiniz. Omlet yapıcı yumurta sarılarını ve beyazlarını iyice karıştırmak için çok sığ olabileceğinden, yumurtalarınızı ayrı bir kaseye kırıp omlet yapıcınıza eklemeden önce hafifçe dövmeniz daha kolaydır. Tamamen karıştıktan sonra omlet makinenizin her iki tarafını da doldurup, tamamen pişene kadar kısa aralıklarla mikrodalgada pişirmek isteyeceksiniz.
Omletinizi mikrodalgada pişirmek bir kısayol gibi görünse de bu, peynir, et ve sebzeleri dahil etme gibi ekstra adımları atlamanız gerektiği anlamına gelmez. Karışımlara gelince, iki seçeneğiniz var. Mikrodalga fırına koymadan önce pişmemiş karışıma ekleyebilir veya yumurtalarınız pişene kadar bekleyip iki omlet yarımının arasına sıkıştırabilirsiniz. Her iki durumda da et malzemelerini eklemeden önce pişirmeyi unutmayın, çünkü bunlar mikrodalgada tam olarak pişmeyebilir.
Mikrodalgada ne pişiriyor olursanız olun, mikrodalga fırınınızın gücünü dikkate almak çok önemlidir; ancak bu düşünce özellikle yumurta pişirirken geçerlidir. Watt değerini mikrodalga fırınınızın önünde veya arkasında veya mikrodalganın model numarasına bakarken çevrimiçi olarak bulabilirsiniz. Bu, doğru güç seviyesinin kullanılmasıyla birlikte pişirme sürenizde büyük bir fark yaratacaktır.
Birçok mikrodalga kullanıcısı, mikrodalgadaki otomatik ayarın, daha yoğun ve daha yüksek ısı sağlayan yüksek güçte bir ayar olduğunun farkında değildir. Bu, yemek artıklarını hızlı bir şekilde ısıtmak için iyi olabilir ancak yumurta gibi daha hafif bir ısı gerektiren yiyecekler için ideal değildir.
Ocakta çırpılmış yumurta yaparken, yumurtalarınızı eklemeden önce ısınırken tavaya biraz zeytinyağı veya bir parça tereyağı atmak alışkanlık olabilir. Bu, yumurtalarınızın yapışmasını önlemek, yumurtalarınıza lezzet katmak veya her ikisini birden yapmak için yapılabilir. Her iki durumda da, mikrodalgada yumurta pişirirken bu gerekli bir adım değildir.
Tereyağı veya sıvı yağın pişmiş yumurtalarınıza kattığı lezzetten ödün vermek istemiyorsanız endişelenmeyin. Mikrodalgada yumurta pişirirken son adım olarak bunlardan herhangi birini ekleyerek de bunu başarabilirsiniz. Çırpılmış yumurtalarınız bittiğinde, bir dilim tereyağını tamamen eriyene ve yumurtalarınıza karışana kadar karıştırın.
Yumurtaları mikrodalgada pişirmek işe yarar çünkü doğru sıcaklık ayarlarında yapıldığında, çırpılmış veya haşlanmış yumurtalar için ideal olan yumuşak, ipeksi ve neredeyse kremamsı bir doku elde edebilirsiniz. Ne yazık ki bu, kızarmış yumurtanın ideal gevrek, pul pul dokusunu elde etmek için geçerli değildir. Mikrodalgada yumurta pişirmek tamamen kolaylık ve hız ile ilgili olsa da, kızarmış yumurta muhtemelen ocakta yumurta pişirmenin en hızlı yoludur ve en az miktarda karışıklığa neden olur.
Zor durumdaysanız veya ocağa erişiminiz yoksa kesinlikle mikrodalgada yumurta kızartmayı deneyebilirsiniz. Öncelikle kase veya kupa yerine tabağı tercih edeceksiniz, yüzeye biraz zeytinyağı ekleyecek, yumurtayı tabağa kıracak ve beyazları tamamen pişene kadar mikrodalgada tutacaksınız. Plaka ısıyı tavanızdaki gibi iletmeyeceğinden çıtır, kızarmış kenarlar elde edemezsiniz, ancak yumurta sarılarının ve beyazlarının ayrı ayrı pişirildiği tam pişmiş bir yumurta elde edersiniz.
Şunlara da göz atın;