Danilo Şef, Somer Şef ve Mehmet Şef'in jüriliği üstlendiği Masterchef Türkiye yarışması, büyük bir mücadele ile izleyenleri ekrana kilitliyor. Masterchef'in 74. bölümünde yarışmacılardan börek tarifleri istendi. İşte, Türk mutfağında çok sevilen 8 farklı börek tarifi:
İsmini görünümünden alan puf böreği, pişi ile benzerlik gösterir. İç harcında beyaz peynir ve maydanoz kullanılır. Hazırlanan börekler kızgın yağda kızartıldıktan sonra servis edilir.
Hazır yufka ve kıymalı harç ile hazırlanan avcı böreği, Çanakkale yöresiyle özdeşleşmiştir. Dışı galeta unuyla kaplanan bu börek, sigara böreğinden daha geniş bir şekilde sarılır.
İsminden anlaşılacağı üzere Karadeniz yöresiyle özdeşleşen laz böreği, ince yufka ve krema ile hazırlanır. Pişirilen börekler pudra şekeriyle birlikte servis edilir.
İç harcı patatesli soğan ile doldurulan gül böreği, ortalama 1 saat içinde sofralardaki yerini alır. Üzeri susam ve yoğurt ile zenginleştirilen bu börek, sıcak bir şekilde servis edilir.
Yalnızca 7 malzemeden oluşan Girit böreği, soğanlı iç harç ile doldurulur. Üzeri susamla zenginleştirilen bu börek, geniş bir tepsi içerisine yerleştirilir ve fırında pişirilir.
Tavuklu iç harç ile doldurulan talaş böreği, çay saatlerinde afiyetle tüketilir. Bazı yörelerde, kıymalı ve elmalı versiyonları da mevcuttur. Üzerine haşhaş tohumu serpiştirilir.
Kol böreği, Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan, en sevilen börek çeşitlerinden biridir. Kıymalı iç harç ile doldurulan kol böreği, dolmalık fıstık ve kuş üzümü ile zenginleştirilir.
Bosna Hersek'in geleneksel yemeklerinden biri olan Boşnak böreği, Bursa'dan ülkemize yayılmıştır. İsteğe göre patates, kıyma veya peynirli harç ile doldurulabilir.
Daha fazlası için masterchef tarifleri sayfamıza göz atın.