Limon tuzu, içinde sitrik asit bulunduran ve yiyeceklerin daha uzun dayanmasını sağlayan bir tuz çeşididir. Limon tuzunun limondan üretildiği düşünülse de, aslında bu düşünce doğru değildir. Limon tuzu, kimyasal yollardan üretilir, renksiz ve kristal görünümlüdür. Hayvan ve bitkilerde, turunçgillerde yüksek miktarda bulunur. Ancak limon tuzunun doğal yollarla elde edilmesi maliyetli olduğu için, kimyasal yöntemlerle üretilir. Aspegillus niger isimli mantar, uzun süre şekerle beslendikten sonra ortaya çıkardığı kimyasal madde, sülfürik asitle tepkimeye girer ve sitrik asit elde edilir.
Limon tuzu, kimyasal yöntemlerle üretildiği için sağlık açısından zararlı görülür. Limon tuzu, sitrik asit içeriği sebebiyle mide rahatsızlıklarına yol açabilir. Eğer suyla seyreltilmeden kullanılırsa, ağız, boğaz ve mide borusunda tahrişe neden olabilir. Sıcak suyla tepkimeye girdiği için, alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Sıcak suda eritilen limon tuzu, kesinlikle koklanmamalıdır.
Şunlara da göz atın;