Lahana katmanlı bir sebzedir. Nasıl temizleneceği konusunda kafa karıştırabilir. O lahanayı pişirmeden önce, araştırmalar onu pişirmeye başlamadan önce yıkamanızı öneriyor. Lahananın nasıl temizleneceğine dair ipuçları için aşağıdakileri okuyun.
- Su ile temizleyin. Lahananızı alarak akan suyun altına koyun. Ellerinizi veya bir sebze yıkayıcıyı kullanarak lahanayı nazikçe ovalamaya başlayın.
- Temizlenmemiş alan bırakmadığınızdan emin olun. Ayrıca içini de temizlemeyi ihmal etmeyin. Bazen kir derinlerde gizlenebilir, bu yüzden eksiksiz olduğundan emin olun.
- Temizleme işlemi bittiğinde, bir kağıt havluyla kurulayın.
- Koku katılmış temizlik deterjanları kullanmayınız. Mutfakta genel kullanım için koku katılmış temizlik deterjanları kullanmaktan kaçının.
- Yiyecekler üzerinde istenmeyen bir tat bırakabilir veya yiyeceklere bulaşabilirler. Ayrıca akılda tutulması gereken bir ipucu, kokulu deterjanları pişirme kaplarında da kullanmamaktır.
- İstenirse lahanayı sirkeli suda bekletin. Kullanılacak eski bir numara, lahanayı suyla yıkamaya devam etmeden önce birkaç dakika sirkeli suda hafifçe ıslatılmış lahanayı bırakmaktır.
- Genellikle iki ila dört dakika arasında. Sirke bazı bakteri türlerini öldürür ve lahana üzerinde büyümüş olabilecek küf ve küfü öldürmeye yardımcı olur.
- Sirkeli su ile yıkadıktan sonra su ile durulayın.
- Durulanan lahanayı katmanlara ayırarak kurutabilir ya da dilimleyerek kullanabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;
- Kırmızı lahana nasıl pişirilir?
- Neden lahanayı iyice durulamanız gerekiyor?
- Brüksel lahanasının faydaları nelerdir?
- Lahana nasıl haşlanır?
- Lahananın faydaları nelerdir?