Ana malzemesi yumurta olan omlet, dünyanın birçok yerinde farklı çeşitleriyle sunulan bir yemektir. Genelde kahvaltı sofralarında yer verilen omlet, et, sebze, peynir ve şarküteri ürünleri ile birlikte hazırlanır. Beyaz peynir, patates ve domates omlet yapımında en çok kullanılan malzemelerin başında gelir. Ortalama 15-20 dakikada sofralardaki yerini aldığı için, en çok tercih edilen kahvaltılık tariflerindendir. Peki, omlet nasıl yapılır ve omlet çeşitleri nelerdir? İşte, evde kolayca yapabileceğiniz kolay omlet tarifleri:
Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan sade omlet, yapışmaz tavada pişirilir. Hazırlaması 5, pişirmesi 10 dakika olan omletin porsiyonu, yaklaşık 100 kalori değerindedir.
Bol malzemeli bir omlet hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Patates, biber, dereotu ve soğan ile hazırlanan sebzeli omlet, 30 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır.
Beyaz peynir ve baharatlarla zenginleştirilen bu omlet, kahvaltıda hafif beslenmek isteyenler için idealdir. Tarifte isteğe göre çeçil, dil veya eriyen bir peynir türü kullanabilirsiniz.
İspanyol mutfağının sevilen tarifleri arasında yer alan omlet, patates, biber ve acı sos eşliğinde hazırlanır. 'Tortilla de Patata' ismiyle de bilinen İspanyol omleti, tortilla ekmeği ile birlikte sunulur.
Kabak, süt, lor peyniri ve dereotu ile hazırlanan bu omlet, 30 dakikada hazırlanır. Yapışmaz yüzeyli tavada pişirilen kabaklı ve dereotlu omleti, sevdiğiniz baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.
Sosis, yumurta ve kırmızı biber ile hazırlanan bu omlet, çocuklara doyurucu ve besleyici bir kahvaltı hazırlamanın en lezzetli yoludur. İsteğe göre fesleğen ve nane yaprakları ekleyebilirsiniz.
Meksika mutfağında hazırlanan omletin ana malzemeleri yumurta ve patatestir. Domates, maydanoz ve sarımsak ile zenginleştirilen bu omlet, dilimlenerek servis edilir.
Pırasa sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. Mısır unu, tulum peyniri ve pırasanın beyaz kısımlarının kullanıldığı bu omlet, kısık ateşte pişirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
Diğer omlet çeşitlerine göre daha ince bir şekilde hazırlanan rulo omlet, biber, peynir, jambon ve maydanozlu iç harç ile hazırlanır. Omletin içi doldurulduktan sonra rulo şeklinde sarılır.
Okurumuzdan gelen brokolili omlet tarifi, yalnızca 6 malzeme ile hazırlanır. Sindirim sistemini güçlendirmesiyle bilinen brokolili omlet, güne enerjik başlamanızı sağlar.
Diyet listelerinde sık sık yer verilen chia tohumu, sindirim sistemini düzenler ve kilo vermeye yardımcı olur. Diyet listelerine ekleyebileceğiniz chia tohumlu omlet, 20 dakikada hazırlanır ve uzun süre tokluk hissi verir.
Evdeki bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yolunu sizlere sunuyoruz. ekmek omleti, yumurta, biber, sucuk ve bayat ekmek dilimleri ile hazırlanır. İsteğe göre maydanoz ve domatesle zenginleştirilebilir.
Omlet tavada pişirilen bir yemek olsa da, bu kez fırında pişirme yöntemini sizlere sunuyoruz. Krema, peynir, biber, domates ve fesleğen ile hazırlanan fırında omlet, bol malzemesi ve lezzetiyle gönlünüzü fethedecek.
Et, peynir ve sebzelerle zenginleştirilen frittata, İtalyan omleti olarak bilinir. Güne sağlıklı ve doyurucu bir kahvaltı ile başlamak isteyenler için karnabahar frittata tarifini öneriyoruz.
Hiç makarna ile nefis bir omlet hazırlamayı denediniz mi? Cevabınız hayırsa, sizi böyle alalım. Penne makarna, bezelye, mısır ve fesleğen ile hazırlanan makarnalı omleti fırında pişirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
Garnitür yapımında ve salatalarda sık sık kullanılan bezelyeyi, bu kez omletin içerisine ekledik ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Naneli bezelyeli omleti, süt, peynir ve biber ile zenginleştirebilirsiniz.
Nohut unu ve mısır unuyla hazırlanan bu omlet, diğer omlet çeşitlerine göre daha düşük kalorilidir. Peynir, roka ve domates ile hazırlanan nohut unlu omleti, avokado dilimleri ile birlikte servis edebilirsiniz.
Çocuğunuza yemek yedirmekte zorlanıyor, kahvaltıları atlamak zorunda kalıyorsanız nefis bir önerimiz var. Domates, zeytin ve biber ile süslenen palyaço omlet, sabah kahvaltılarını daha eğlenceli bir hale getirecek.
İç harcında peynir ve ıspanak kullanılan rulo omlet, fırında pişirilir. Şık sunumuyla herkesi kendine hayran bırakan rulo omleti, 25-30 dakikada hazırlayabilirsiniz.
Son zamanlarda kahvaltıların vazgeçilmezi haline gelen yulafı, bu kez omlet yapımında kullandık. Düşük kalorisi ve zengin içeriğiyle çok sevilen yulaflı bezelyeli omleti, taze soğan ile birlikte sunabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;