Kolay Omlet Tarifleri: Kahvaltı Sofralarına Çok Yakışacak 20 Değişik Omlet Tarifi

Omlet nasıl yapılır? Omlet çeşitleri nelerdir? Sade, diyet, peynirli, sosisli gibi birbirinden farklı ve lezzetli omlet tariflerini bir araya getirdik. İşte, kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz 20 nefis omlet tarifi:
Kolay Omlet Tarifleri: Kahvaltı Sofralarına Çok Yakışacak 20 Değişik Omlet Tarifi
24 Nisan 2024, 21:29

Ana malzemesi yumurta olan omlet, dünyanın birçok yerinde farklı çeşitleriyle sunulan bir yemektir. Genelde kahvaltı sofralarında yer verilen omlet, et, sebze, peynir ve  şarküteri ürünleri ile birlikte hazırlanır. Beyaz peynir, patates ve domates omlet yapımında en çok kullanılan malzemelerin başında gelir. Ortalama 15-20 dakikada sofralardaki yerini aldığı için, en çok tercih edilen kahvaltılık tariflerindendir. Peki, omlet nasıl yapılır ve omlet çeşitleri nelerdir? İşte, evde kolayca yapabileceğiniz kolay omlet tarifleri:


  1. Sade Omlet


Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan sade omlet, yapışmaz tavada pişirilir. Hazırlaması 5, pişirmesi 10 dakika olan omletin porsiyonu, yaklaşık 100 kalori değerindedir.


  1. Sebzeli Omlet


Bol malzemeli bir omlet hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Patates, biber, dereotu ve soğan ile hazırlanan sebzeli omlet, 30 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır.


  1. Peynirli Omlet


Beyaz peynir ve baharatlarla zenginleştirilen bu omlet, kahvaltıda hafif beslenmek isteyenler için idealdir. Tarifte isteğe göre çeçil, dil veya eriyen bir peynir türü kullanabilirsiniz.


  1. İspanyol Omleti


İspanyol mutfağının sevilen tarifleri arasında yer alan omlet, patates, biber ve acı sos eşliğinde hazırlanır. 'Tortilla de Patata' ismiyle de bilinen İspanyol omleti, tortilla ekmeği ile birlikte sunulur.


  1. Kabaklı ve Dereotlu Omlet


Kabak, süt, lor peyniri ve dereotu ile hazırlanan bu omlet, 30 dakikada hazırlanır. Yapışmaz yüzeyli tavada pişirilen kabaklı ve dereotlu omleti, sevdiğiniz baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.


  1. Sosisli Omlet


Sosis, yumurta ve kırmızı biber ile hazırlanan bu omlet, çocuklara doyurucu ve besleyici bir kahvaltı hazırlamanın en lezzetli yoludur. İsteğe göre fesleğen ve nane yaprakları ekleyebilirsiniz.


  1. Meksika Usulü Patates Omleti


Meksika mutfağında hazırlanan omletin ana malzemeleri yumurta ve patatestir. Domates, maydanoz ve sarımsak ile zenginleştirilen bu omlet, dilimlenerek servis edilir.


  1. Pırasalı Omlet


Pırasa sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. Mısır unu, tulum peyniri ve pırasanın beyaz kısımlarının kullanıldığı bu omlet, kısık ateşte pişirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.


  1. Rulo Omlet


Diğer omlet çeşitlerine göre daha ince bir şekilde hazırlanan rulo omlet, biber, peynir, jambon ve maydanozlu iç harç ile hazırlanır. Omletin içi doldurulduktan sonra rulo şeklinde sarılır.


  1. Brokolili Omlet


Okurumuzdan gelen brokolili omlet tarifi, yalnızca 6 malzeme ile hazırlanır. Sindirim sistemini güçlendirmesiyle bilinen brokolili omlet, güne enerjik başlamanızı sağlar.


  1. Chia Tohumlu Omlet


Diyet listelerinde sık sık yer verilen chia tohumu, sindirim sistemini düzenler ve kilo vermeye yardımcı olur. Diyet listelerine ekleyebileceğiniz chia tohumlu omlet, 20 dakikada hazırlanır ve uzun süre tokluk hissi verir.


  1. Ekmek Omleti


Evdeki bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yolunu sizlere sunuyoruz. ekmek omleti, yumurta, biber, sucuk ve bayat ekmek dilimleri ile hazırlanır. İsteğe göre maydanoz ve domatesle zenginleştirilebilir.


  1. Fırında Omlet


Omlet tavada pişirilen bir yemek olsa da, bu kez fırında pişirme yöntemini sizlere sunuyoruz. Krema, peynir, biber, domates ve fesleğen ile hazırlanan fırında omlet, bol malzemesi ve lezzetiyle gönlünüzü fethedecek.


  1. Karnabahar Frittata


Et, peynir ve sebzelerle zenginleştirilen frittata, İtalyan omleti olarak bilinir. Güne sağlıklı ve doyurucu bir kahvaltı ile başlamak isteyenler için karnabahar frittata tarifini öneriyoruz.


  1. Makarnalı Omlet


Hiç makarna ile nefis bir omlet hazırlamayı denediniz mi? Cevabınız hayırsa, sizi böyle alalım. Penne makarna, bezelye, mısır ve fesleğen ile hazırlanan makarnalı omleti fırında pişirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.


  1. Naneli Bezelyeli Omlet


Garnitür yapımında ve salatalarda sık sık kullanılan bezelyeyi, bu kez omletin içerisine ekledik ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Naneli bezelyeli omleti, süt, peynir ve biber ile zenginleştirebilirsiniz.


  1. Nohut Unlu Omlet


Nohut unu ve mısır unuyla hazırlanan bu omlet, diğer omlet çeşitlerine göre daha düşük kalorilidir. Peynir, roka ve domates ile hazırlanan nohut unlu omleti, avokado dilimleri ile birlikte servis edebilirsiniz.


  1. Palyaço Omlet


Çocuğunuza yemek yedirmekte zorlanıyor, kahvaltıları atlamak zorunda kalıyorsanız nefis bir önerimiz var. Domates, zeytin ve biber ile süslenen palyaço omlet, sabah kahvaltılarını daha eğlenceli bir hale getirecek.


  1. Peynirli ve Ispanaklı Rulo Omlet


İç harcında peynir ve ıspanak kullanılan rulo omlet, fırında pişirilir. Şık sunumuyla herkesi kendine hayran bırakan rulo omleti, 25-30 dakikada hazırlayabilirsiniz.


  1. Yulaflı ve Bezelyeli Omlet


Son zamanlarda kahvaltıların vazgeçilmezi haline gelen yulafı, bu kez omlet yapımında kullandık. Düşük kalorisi ve zengin içeriğiyle çok sevilen yulaflı bezelyeli omleti, taze soğan ile birlikte sunabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Nefis yumurta yemekleri
  2. Az kalorili kahvaltılık tarifleri
  3. Kolay kahvaltı tarifleri
  4. Brunch tarifleri
  5. Taze ve bozuk yumurta nasıl anlaşılır?
  6. Krep yapmanın püf noktaları nelerdir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo