Kızartma uzun bir işlem olsa da kızarmış yiyecekler birçok kişinin favorilerindendir. Farklı şekillerde yapılabilir. Derin yağ için profesyonel olarak fritöz kullanılabilir ya da son zamanların popüler mutfak ekipmanı hava fritözü kullanılabilir. Bütün bunların yanı sıra en klasik yöntemle yağ tavaya alınır ve kızartılır.
Döküm tavayı kurup pencereleri açmak gibi onca zahmetli çalışmanın ardından, nefis çıtır hemen yenilmezse dakikalar içinde yumuşayabilir ve sırılsıklam olabilir. Neyse ki, ev yapımı kızarmış yiyeceklerin ekstra çıtırlığını en üst düzeye çıkarmanın basit bir yolu var ve bahse gireriz ki, büyük ihtimalle dolaplarınızı çıtır çıtır yapmak için ihtiyacınız olan her şeye sahipsiniz.
Öyleyse, taze kızartılmış bir yiyeceği çıtır çıtır, en üst düzeye çıkarmanın en iyi yolu nedir? Tabak ve kağıt havlu aşamasını atlayın ve çok sıcak kızarmış yiyeceklerinizi hemen bir fırın tepsisinin üzerine yerleştirilmiş bir soğutma rafına yerleştirin.
Bir soğutma rafı kullanmak, kızartılmış yiyecek hazırlamanın önüne ve ortasına hava sirkülasyonu sağlar. Islak bir yüzeyi ortadan kaldırmak istiyorsanız mutlaka bunu yapmalısınız. Buradaki asıl amaç kızarttığınız yemekteki artık ısının bir yere kaçması gerekiyor. Bir tabak veya kağıt havlu, bu ısıya karşı bir bariyer görevi görerek, kızarmış yiyeceklerin yüzeyini yumuşatan ve çıtır çıtır yerine sakızımsı ve yumuşacık hissettiren istenmeyen buhar oluşturur.
Çıtır çıtır kaplamalı tavuğunuzu, falafelleri ve tatlıları bol miktarda alanla çevrelemek, soğuk hava etraflarında dolaşırken yapısal bütünlüklerini korumalarına yardımcı olur. Ayrıca, kısa bir dinlenme süresi, kızarmış yiyeceklerin pişmesini bitirmesini sağlar, kaplamaları ve hamurları sağlam bir şekilde sabitler ve biz sabırsız tiplerin hiçbirinin ilk ısırıkta ağzımızın yanmasını sağlamaz.
Bu, kağıt havlu yaklaşımının gereksiz bir teknik olduğu anlamına gelmez. Devam edin ve onları soğutma rafının altındaki fırın tepsisine yerleştirin, böylece aşağı damlayan yağı yakalayabilir ve temizliği daha kolay ve hızlı hale getirir. Her yeni kızartma aşaması arasında katmanları değiştirmek zorunda kalmamak için birçok partide pişiriyorsanız katmanları ikiye, hatta üçe katlayın. Ayrıca, zaten damlamamış istenmeyen yağları çıkarmak için dış kısım ayarlandıktan sonra, kızartılmış yiyeceklerinizi kurulamak için kağıt havlu kullanabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;