Kayıngiller familyasına ait bir besin olan kestane, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.Kestane tohumları, Güney Avrupa ve Doğu Asya'da yaygın olarak tüketilir. Ülkemizde en çok Aydın ilinde yetiştirilen kestane, farklı yöntemlerle pişirilir. Kestane üretiminin %70', Ege Bölgesi'ndedir. . Hem tatlısını, hem yemiş halini güvenle tükettiğimiz kestanenin faydaları oldukça fazladır. Tatlı ve tuzlu tariflere çok yakışan kestane ile hazırlanan tatlıları sizler için derledik. İşte, kestane ile hazırlanan, birbirinden lezzetli, kestaneli tatlı tarifleri:
Kış aylarının sevilen meyvelerinden armut ile kestanenin uymuna bayılacaksınız. Kestaneli ve armutlu pay, çay ve kahvelerinizin yanına çok yakışacak.
Sütlü çikolata ve kestene püresi ile hazırlanan harç minik tartoletlerin içerisine doldurulur. Sofralarınıza çok yakışacak bu lezzeti çay saatleriniz için kış aylarında hazırlayabilirsiniz.
Kestaneli soğuk pasta pişmeden hazırlanır. Dondurucunuzda saklayabileceğiniz bu pastanın üzerine çikolata sos dökerek servis edebilirsiniz.
Kestanenin, muz ile muhteşem uyumunu keşfedeceğiniz bir önerimiz var. Kestane kreması, ceviz, muz, karamel ve gevrek birlikteliğine bayılacaksınız.
Zencefilli kek, frambuaz jölesi, kestane kreması ve vanilya kreması ile yılbaşı sofralarına çok yakışacak bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz? Kış aylarının en sevilen lezzetlerinden biri olan kestaneyi, bu kez tatlı yapımında kullandık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Şık akşam sofralarınıza çok yakışacak.
İçi kestane ile dolu olan kurabiyenin dışı çikolata ile kaplanır. Sade kahve ve çay ile çok yakışacaktır.
Kestane ve kahveyi hiç birlikte denediniz mi? Eğer cevabınız hayırsa, çay saatlerine özel bir tarifimiz var. Kestane şekeri, granül kahve, labne peyniri ve tuzsuz peynir ile hazırlanan cheesecake'i fırında pişirebilir, üzerini ceviz ve badem kırıntıları ile süsleyebilirsiniz.
Kestaneli krema, kek, çikolata ve kestane şekeri ile hazırlanan bu pastayı, sevdiğiniz renkli şekerlemeler ile süsleyebilirsiniz.
Enfes kremasıyla ağızda dağılan, tam kıvamında elmalı tart tarifi ile karşınızdayız. Kestaneli kreması ve yumuşacık hamuru ile çayın yanına çok yakışan elmalı tartı, mevsimin en taze elmaları ve kestaneleri ile hazırlanabilir.
Kestaneli Uludağ pastası pandispanya, krema ve çikolata sos ile hazırlanır. İç harcında krokan, damla çikolata ve kestane şekeri kullanılır. Üzeri ise çikolata rendesi ve kestane şekeri ile süslenir.
Şunlara da göz atın;