Kendine has aroması ve şifalı özellikleriyle tanınan, özel bir bitki olan Kapadokya Soğanı faydaları merak ediliyor. Sindirim sistemi, kalp sağlığı, antioksidan ve anti-bakteriyel özellikleri sayesinde pek çok faydası bulunan bu soğan türü aynı zamanda turşu yapımında da kullanılabiliyor. Nevşehir, Aksaray, Niğde gibi illerde yetişirken hem lezzeti hem sağlığa olan faydaları ile dikkat çekiyor. Peki; Kapadokya soğanı faydaları nelerdir? İşte merak edilenler!
Kapadokya soğanı; Nevşehir, Aksaray, Niğde gibi illerde yetişir ve yerel pazarlar sayesinde organik marketlerde satışa sunulmaktadır. Türkiye’nin diğer bölgelerine de dağıtımı yapılmakta olup bölgeye özgü tat ve kaliteyi en iyi şekilde bu bölgede yetişen soğanlar sunar.
Kapadokya soğanını tüketmenin pek çok farklı yöntemi vardır. Taze şekilde salatalara eklenebileceği gibi yemeklere doğranarak ya da çiğ şekilde de tüketebilir. Aynı zamanda çorbalara ve et yemeklerine de eklenebilir. Yine zeytinyağı ile pişirilerek ya da fırında kavrularak da tüketim sağlanabilir.
Not: Mide hassasiyeti olanların ya da tansiyonu düşük seviyelerde gözlemlenen kişilerin tüketim miktarına dikkat etmeleri gerekmektedir.
Kapadokya soğanının besin değeri yüksektir. Önemli mineraller, zengin vitaminler ve antioksidanlar sayesinde sağlığa katkı sağlayan bir besindir. Yüksek C vitamini içeriği ile öne çıkar ve bu sayede bağışıklık sisteminin korunmasına katkıda bulunur. Aynı zamanda vücudu serbest radikallere karşı korumaya yardımcı olurlar.
Şunlara da göz atın: