Kabak Soyulmalı Mı?

Kabak lezzetli ve çok yönlülüğü ile birçok insanın en sevdiği sebzelerden biridir. Peki kabakların kabuklarını soymalı mısınız? Sizler için anlattık. İşte, kabak soyulmalı mı:
Kabak Soyulmalı Mı?
16 Ocak 2023, 16:08

Kabak lezzetli ve çok yönlülüğü ile birçok insanın en sevdiği sebzelerden biridir. Kabağın sebze sevenler için neden evlerin vazgeçilmezi olduğunu anlamak kolaydır. Çoğu süpermarkette yıl boyunca bulunabilen ve kendi evinizin bahçesinde yetiştirmesi inanılmaz derecede kolay olan bu çok yönlü bir sebzedir; kavrulabilir, sotelenebilir, ızgara yapılabilir, derin yağda kızartılabilir, çiğ olarak servis edilebilir. Düşük kalorili, düşük karbonhidratlı kabakların yaklaşık %90'ı sudur, bu nedenle keto diyeti ve diğer karbonhidratlı hafif yemek planları olanlar için bu kadar popüler bir seçimdir. Aynı zamanda mükemmel bir sindirime yardımcı lif kaynağıdır.

Marketten, manavdan ya da pazardan biraz kabak aldıysanız temizlenene kadar durulayın ve zaten olgunlaşmışlarsa buzdolabınızda saklayın. (Değilse, olgunlaşana kadar tezgahta bırakın.) Güveç, çorba, tavada kızartma yapmaya hazır olduğunuzda, kabakta kaçınmanız gereken hatalardan birini yapmadığınızdan emin olun . Konu açılmışken: Soymak mı soymamak mı?

Kabak

Kabağı Soymanıza Gerek Yok

Dilimlerken, kızartmak için biraz parmesanla birlikte bir tepsiye koyarken veya yavaş pişirilmiş bir güvece eklemek için parçalar halinde keserken, kabağı soymanıza gerek yok. Daha sert, daha lifli sebzelerin aksine kabak, pişirme işlemi sırasında daha da hassaslaşacak ve sindirimi kolay olan yumuşak bir kabuğa sahiptir. Artı, sebzenin içi çok sulu olduğu için kabuğu, özellikle uzun pişirme sürelerinde şeklini korumasına yardımcı olur. Kabağınızı kesinlikle estetik nedenlerle veya kişisel zevkiniz için soyabilirsiniz, ancak bu gerekli değildir.

Kabağınızı soyulmamış tutmanın besinsel bir yararı da vardır.  Güçlü antioksidanlar da dahil olmak üzere sebzenin en yüksek besin seviyesinin cildin kendisinde olduğunu paylaşıyor. Bunlar, tümü kansere neden olan serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olabilecek lutein, beta-karoten ve zeaksantini içerir. Tip 2 diyabet riski taşıyanlar, lif içeriği "insülin duyarlılığını artırabileceği ve kan şekeri düzeylerini dengeleyebileceği" için kabağı özellikle faydalı bulabilir. Beslenme ve çok yönlülük dikkate alındığında, diyetinize kabak eklemenin bazı harika yollarını bulmaya değer.

Şunlara da göz atın;

  1. Kabak nasıl saklanır?
  2. Kabak çiğ yenir mi?
  3. Kabaklı tarifler
  4. Kabak spagetti tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo