İstanbul’da mutlaka gidilmesi gereken 3 mekan

Lezzetli mekanlar arayanlar için müjde! Sizinle 3 enfes mekan önerimi paylaşıyorum.
İstanbul’da mutlaka gidilmesi gereken 3 mekan
13 Temmuz 2022, 14:09

KUŞBAKIŞI ISTANBUL “IZAKA TERRACE”


İlk açıldığı yıllarda oldukça rüküş denecek bir mekan olmasına rağmen her zaman yemeği ve manzarası olağanüstüydü IZAKA Terrace’nin.


İstanbul’da, şehrin kalbi Gümüşsuyu’nda CVK Park Bosphorus Hotel’in teras katında yer alan Izaka Terrace, üst çıta lezzet ve hizmet anlayışı ile resmen kendini aşmış bu yaz diyebilirim.


Mezeler


Dekorasyon, aydınlatma ve ses sistemi bir harika!


Hepsini geçtim, danışman Şef Ali Ronay’ın Anadolu mutfağı başta olmak üzere dünya mutfaklarını da kucaklayan menüsü ise çok ama çok iyi.


Özellikle de mezeler ve tatlılar...


Izaka Terrace içerisinde yer alan bir de Roof Bar var.


Aperatifinizi ünlü Dj’lerin performansları eşliğinde burada yudumlayabilirsiniz.


Kazandibi


Her Cuma akşamı ise Türk Pop müziğinin sevilen sanatçılarının canlı performanslarına da yer verdiklerini belirtmeden geçmeyeyim.


BOĞAZDA BİR İTALYAN BAHÇESİ “COSTA BOSFORA”

Pizza


İstanbul Boğazının en yeni İtalyan’ı geçen hafta açıldı.


Artık Sortie’ye gitmek için bir sebebiniz daha var.


Zira Cotto Bosforo; kendine has İtalyan lezzetlerini, Boğaz’ın klasik ve büyülü mekanı Sortie’nin içinde misafirleri ile buluşturmaya başladı.


Kendinizi Floransa’da Boboli bahçelerine girmişsiniz gibi hissedeceğiniz Cotto Bosforo; sıcacık atmosferi, çarpıcı menüsüyle misafirlerini ağırlamaya hazır.


Tiramisu


Akşamüstünden gidip Boğazın muhteşem günbatımı eşliğinde kokteyllerinizi de alabilir ya da odun ateşinde pişen Napoli pizzaları, Tiramisu, Cannoli, Babà Napoletano gibi geleneksel tatlıları da deneyimleyebilirsiniz.


HAMAMDA MUHAMMARA “ORYANTAL 1741”

Başlangıç


Epey oldu gideli ama ne yazık ki yazmak yeni kıspet oldu.


“Cağaloğlu Hamamı”nın 300 yıla dayanan kültürü ve atmosferinden doğan ikinci gastronomik mutfak “Oryantal 1741”, Trakya, Anadolu ve Mezeapotamya’ lezzetlerinden seçtiği Türk Kebap klasiklerini yeniden yorumluyor.


Ocakbaşı ve taş fırın üzerine endeksli menüsünde Türk Kebap’larının en yaygın türlerinden olan Tirit’in pide yorumu, Trabzon yöresi peynirleriyle hazırlanmış geleneksel pide Haçapuri, taze baharatlarla ferahlatılmış Kıymalı Reyhanlı ve damakta alışılmadık tadlar bırakan “Balkabağı ve Yerli Mozarella”lı pidenin yanı sıra “Muhammara, Tablacı Salatası, Güveç Yoğurt ve Köz Meze” gibi başlangıçlarıyla “Yenilikçi Türk Mutfağı” deneyimi yaşattı bana.


Pide


Oryantal 1741 kebaplarına gelindiğinde ise Şanlıurfa, Diyarbakır ve Gaziantep gibi kebabın doğduğu topraklardan Ege kıyıları ve İran lezzetlerine uzanan seçkisi ile gelenekseli modern gastronomi ile harmanlıyor.


Cağaloğlu Hamamı’nın dış duvarlarına sıralı inşa edilmiş dükkanlardan birinde, yer alan Oryantal 1741’i deneyin derim.

Kategoriler
Lezzet Logo