İftariye Tabağı Nasıl Hazırlanır?

İftariye tabağı nedir? İftariye tabağı nasıl hazırlanır ve ne işe yarar? İşte, Ramazan'da sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken iftariye tabağı hazırlama yöntemleri:
İftariye Tabağı Nasıl Hazırlanır?
24 Nisan 2024, 21:35

Ramazan ayı boyunca kurulan iftar sofralarının yeri, Türk mutfağında oldukça önemli bir yere sahiptir. Etli ve sebzeli yemekler, salatalar, mezeler ve yan ürünlerle doldurulan iftar sofraları genellikle kalabalıktır. Birbirinden lezzetli yemeklerin yer aldığı o sofraları zenginleştirmek için iftariye tabağı da hazırlanır. Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan iftariye tabağı, yalnızca evlerde değil, restoranlarda da mutlaka servis edilir. Peki, iftariye tabağında neler bulunur? İşte, evde kolayca yapabileceğiniz nefis mi nefis iftariye tabağı tarifi:

İftariye Tabağı Neden Hazırlanır?

İftar saatlerinde oruç açmak için, ilk olarak su içmek veya hurma yemek önerilir. İftarda hurma yenilmesinin nedeni düşen kan şekerini dengelemek ve vücuda enerji vermektir. Aynı şekilde kuru kayısı, incir gibi meyveler de kan şekerini dengede tutan besinlerin başında gelir. İftariye tabağı ana yemeklerden önce servis edilir. İçinde peynir, zeytin, kuruyemiş ve kuru meyveler bulunur. İftariye tabağı sayesinde açlık yatıştırılır ve kan şekeri yükseltilir. Bu sayede normalden daha fazla yemek yemek engellenmiş olur. 

iftariye tabağı

İftariye Tabağı Nasıl Hazırlanır?

İftariye tabağı için büyük ve uzun bir servis tabağı kullanabilirsiniz. İftariye tabağına ekleyebileceğiniz malzemeler şu şekildedir;

  1. 10 adet hurma
  2. Burgu peynir
  3. Beyaz peynir dilimleri
  4. Zeytin
  5. Kuru kayısı
  6. Kuru incir
  7. Kuru üzüm
  8. Kuru meyve kabukları
  9. Badem
  10. Ceviz
  11. Çeri domates
  12. Salatalık dilimleri
  13. Pastırma

iftariye tabağı

İftariye tabağını hazırlamak için, evde olan malzemeleri kullanabilirsiniz. Tabağa koyacağınız malzemeleri mutlaka dilimleyerek küçük porsiyonlar haline getirin. İsteğe göre kuru kayısıları ikiye bölerek aralarına ceviz veya badem yerleştirebilirsiniz. Zeytin ve peynirlere kürdan batırarak daha kolay bir şekilde servis edebilirsiniz. Çeri domatesi, bütün bir halde sunmak yerine ikiye bölerek şık bir sunum elde edebilirsiniz. Ayrıca portakal gibi meyveleri önceden kurutarak iftar sofralarında yer verebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. İftar yemekleri
  2. Pratik iftar yemekleri
  3. Etsiz iftar yemekleri
  4. İftarlık börek tarifleri
  5. İftar için sütlü tatlılar
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo