Güneydoğu'nun en sevilen lezzetlerinden biri olan içli köfte, en lezzetli sofralara konuk olmasıyla bilinir. Dışı bulgur, içi ise kıymalı harçtan oluşan içli köfte, isteğe göre hem haşlama, hem de kızartma usulüyle pişirilir. Kızartılmış içli köftenin porsiyonu, yaklaşık 350 kaloridir. İçli köfte, genellikle limon dilimleri eşliğinde sunulur. Ancak içli köftenin lezzetini ikiye katlamak ve daha doyurucu bir menü hazırlamak istiyorsanız, sizler için önereceğimiz tariflerden yararlanabilirsiniz.
Nefis içli köfte tarifimizi kaydetmeyi unutmayın.
Kış aylarının favorisi olan, çorba denildiğinde ilk akla gelen mercimek çorbası, içli köfteden önce sıcak bir başlangıç yapmak isteyenler için idealdir.
İçli köfteyi, salatalık, domates ve biberle hazırlanan nefis çoban salata eşliğinde sunabilirsiniz. Böylece hem hafif, hem de doyurucu bir menü hazırlayabilirsiniz.
Bulgur pilavı, birçok yemeğin tamamlayıcısı sayılır. Sebzelerle hazırlanan bulgur pilavını, içli köfte ile birlikte sunarak konuklarınız için eşsiz bir sofra hazırlayabilirsiniz.
Közlenmiş patlıcan, yoğurt, ezine peyniri ve İzmir tulumu ile hazırlanan bu meze, özellikle etli yemeklerin yanında servis edilir. İsteğe göre üzerine nar taneleri de ekleyebilirsiniz.
İçli köfteyi bahar ve yaz aylarında yapmayı düşünüyorsanız, karışık kızartma ideal bir seçenek olacaktır. Farklı sebzelerin kızartılmasıyla hazırlanan bu yemeği, biber çanaklarında sunabilirsiniz.
Hazırlaması son derece kolay olan cacık, et bazlı yemeklerin yanında sunulmasıyla bilinir. İsteğe göre dereotu, sarımsak ve nane ile zenginleştirebilirsiniz.
İçli köftenin yanında, genellikle yoğurtlu tariflere yer verilir. Haydari de, içli köfteye çok yakışan mezelerden biridir. Özellikle aperatiflerden oluşan bir menü hazırlayacaksanız, haydariyi listenize eklemeyi unutmayın.
Ortadoğu'nun en sevilen lezzetlerinden biri olan humus, nohut, tahin ve sarımsak ile hazırlanır. Porsiyonu yaklaşık 165 kalori olan humusu, 40-45 dakika içinde hazırlayabilirsiniz.
Kereviz, limon suyu ve mayonez ile hazırlanan bu salata, hafifliği ile sindirimi rahatlatır. İçli köftenin yanında gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz kereviz salatası, yalnızca 15 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Yoğurt ve su ile hazırlanan ayran, Türk mutfağının en sevilen içeceklerinden biridir. İçli köfteyi ferahlatıcı bir lezzetle sunmak istiyorsanız, nane yapraklarıyla zenginleştirilmiş ayran tarifini deneyebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;