12. yüzyıldan günümüze kadar ulaşan humus, Ortadoğu'nun en meşhur yemeklerinden biridir. Lübnan mutfağı ile özdeşleşmiştir. Klasik olarak humusun en temel malzemesi nohuttur. Nohut, tahin, zeytinyağı ile yapılan bu lezzet bütün Dünya'da sevilen bir lezzettir. Dip sos gibi sebzeler ile birlikte tüketilebilir. Aynı zamanda humusun içerisine farklı lezzetler katılabilir, nohut ile farklı baklagil ya da sebzeler püre haline getirilerek servis edilebilir. İşte 10 favori humus tarifi:
Klasik bir humus tarifidir. Nohut, zeytinyağı, tahin, sarımsak ve baharatlardan oluşur. Lezzetli ve kolay bir tariftir.
Klasik humusa tat ve görüntü olarak yeni bir soluk getirdik. Rengi ile göz alan ve sevilen pancarlı humusu bir gün denemelisiniz.
Lübnan mutfağının en özel lezzetlerinden etli humus tarifi ile karşınızdayız. Yarım saate hazırlayabileceğiniz ana yemeklerinizin yerine koyabileceğiniz bir humus tarifi.
Ana versiyonundan daha farklı bir lezzet. Bu kez bu mezeyi patates ve muskat cevizi ile zenginleştirdik. Mutlaka denemelisiniz.
Geleneksel humus tarifleri tahin ile yapılır, ancak susam alerjiniz varsa, denemek için alternatif bir humus tarifi burada. Bu tahinsiz humus tarifi, doku ve pürüzsüzlük eklemek için zeytinyağı kullanır.
Klasik humusla aynı malzemelere sahip leblebi humusu mutlaka denemelisiniz. Sadece 15 dakika da hazırlayacağınız bu meze vazgeçilmez bir lezzetiniz olacak
Klasik nohut yerine siyah nohut ile yapılan bu humusun besin değerleri daha farklıdır. Bu nefis meze dalmasını kraker veya tortilla cipsi ile servis edebilirsiniz.
Kabakla yapılan hafif bir lezzet. Sağlıklı oluşunun yanı sıra lezzetli olan kabak humusu tercih edebilirsiniz.
Pastırma ve nohutun bileşiminden ortaya çıkan nefis bir tarifimiz var. Sıcak olarak tüketilen bu humus tarifini mutlaka denemelisiniz.
Sıcak olarak servis edilen humus türlerinden biridir. Güveç içerisinde sıcak su ile birlikte servis edilir.
Şunlara da göz atın;