Bir kase granolanın tadı ev gibi - rahatlatıcı, içten ve tatmin edici. Tatlandırılmış yulaf, fındık ve tohumların kiler dostu bir karışımıyla yapılan granola, sağlıklı ve lezzetlidir. Ve her çıtır çıtır ısırıktan sonra kendimizi sıcak ve tüylü hissetmemizi sağlar. Granola, keto, glütensiz, vegan ve az yağlı dahil olmak üzere her tür zevke ve diyete uyacak şekilde özelleştirilebilen karşı konulamaz aromalara ve tatlara sahiptir. Ev yapımı veya mağazadan satın alınmış olsun, herkesin tadını çıkarabileceği bir yemektir.
Bu sevilen kahvaltılık yiyeceğin hava geçirmez bir kapta haftalarca iyi durumda kalmasına bayılıyoruz. Ancak bazen bu gerçek bir zorluğa dönüşebilir. Her gün aynı şekilde granola yemek sıkıcı bir hal alabilir. Monotonluğu kırmak için, granola kullanmanın en sevdiğimiz lezzetli yollarını derledik (sadece bir kasede kahvaltı yapmak dışında). Herhangi bir zamanda ve herhangi bir öğünde granolanın tadını nasıl çıkarabileceğinize dair bazı fikirler için okumaya devam edin.
Acıktığınız zamanlar için mutfağınızı sağlıklı atıştırmalıklarla doldurmak her zaman iyidir. Sizin için en sevdiğimiz ev yapımı atıştırmalıklardan biri fırınlanmamış enerji toplarıdır ve bunları yapmak için yulaf ezmesi yerine granola kullanabilirsiniz. Aslında enerji toplarında granola kullanmayı tercih ediyoruz çünkü kızartılmış salkımlar karşı konulamaz bir çıtır doku katıyor.
Enerji toplarının yapımı kolaydır. Granolayı fındık ezmesi ve tohumlar gibi besleyiciliği yoğun malzemelerle üç basit adımda birleştirirsiniz: karıştırın, soğutun ve yuvarlayın. İlk olarak, granola, en sevdiğiniz fındık ezmesi (fıstık ezmesi gibi) ve istediğiniz herhangi bir karışım veya tatlandırıcıyı (vanilya, kuru meyve, keten tohumu veya çikolata parçaları gibi) karıştırın. Ardından, karışımı şekillendirecek kadar sert olana kadar buzdolabında soğutun. Son olarak, karışımı ısırık büyüklüğünde toplar halinde yuvarlayın. Bunları gruplar halinde yapabilir ve hava geçirmez bir kapta saklayabilirsiniz.
Granolanın dünyevi tadı ve gevrek dokusu onu pasta kabuğu olarak kullanmak için mükemmel kılar. Bir granola kabuğu, her türlü ağız sulandıran dolgu için hoş bir tamamlayıcı olan çatlak, karmaşık bir tada sahiptir. New York tarzı peynirli kek veya klasik balkabağı turtası için en sevdiğiniz tariflerde granola kabuğunu kolayca değiştirebilirsiniz. Anahtar limon veya canlandırıcı ve lezzetli muz kreması gibi muhallebi turtalarında da işe yararlar.
Granolayı turta kabuğuna dönüştürmek için, granola kümelerini bir mutfak robotunda ince ince öğütün ve kırıntıları bir kaseye aktarın. Ardından, parmaklarınız arasında bastırdığınızda karışım birbirine yapışana kadar eritilmiş tereyağını azar azar ilave edin. Kabuğun ne tür bir dolgu tutacağına bağlı olarak, tatlılığı artırmak için biraz şeker karıştırmak isteyebilirsiniz. Granola karışımını bir pasta tabağına bastırın, ardından 180 derece fırında kabuk sert ve hoş kokulu olana kadar pişirin. Kabuğu soğutun ve istediğiniz gibi doldurun.
Bir sonraki kek grubunuza granola streusel tepesi ile çıtır çıtır bir görünüm ekleyin. Doğrudan hamurun üzerine serpildiğinde, granola çörek tepesine doğru pişirilir. Bu, bitmiş ürüne, aşağıdaki nemli çörek ile hoş bir tezat oluşturan, çatlak bir tepe verir. Çıtır granola tepeli kekler, hafif bir çıtır çıtır ve lezzet dokunuşuyla tatmin edici, portatif bir ikramdır.
Neredeyse herhangi bir aromalı muffin, bir granola tepesi ile iyi gider, ancak favorimiz yaban mersinli kalır - itiraf etmemiz gerekse de, muzlu kekler yakın bir saniyedir. Gevrek, ufalanan granola, nemli yaban mersinli keklere ısırık ve fındıklılık katarak onları normdan güzel bir değişiklik yapar. Tatlı, sulu yaban mersini ve granola'nın rahatlatıcı tatlarıyla dolu doyurucu bir çörek gibisi yoktur. Ama neden granolayı sadece çörek tepesi ile sınırlayasınız? İşleri gerçekten bir adım öteye götürmek istiyorsanız, muffin hamuruna biraz granola da karıştırın. Sonuç, her lokmada harika bir çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır muhteşem kekler olacak.
Sabah rutininizi nefis bir parfe ile değiştirin. Çıtır çıtır granola, meyve ve yoğurt katmanlarıyla yapılan parfe, hareket halindeyken kahvaltı, öğlen atıştırmalığı veya yemek sonrası tatlı olarak kullanılabilir. Parfeler tamamen özelleştirilebilir ve bağırsak dostu probiyotikler, protein, lif ve sağlıklı yağlar için iyi bir kaynaktır. Yapıldıktan hemen sonra afiyetle yiyebilir veya ertesi sabah için buzdolabında saklayabilirsiniz.
Önceden parfe yapmayı planlıyorsanız, granolanın ıslanmasını önlemek için aklınızda bulundurmanız gereken şeyler var. İlk olarak, mümkünse büyük granola kümeleri kullanın. Kümeler ne kadar büyük olursa, nemin emilmesi o kadar uzun sürer. İkincisi, meyvenizi akıllıca seçin; muz ve mango gibi daha az sulu taze meyveler veya kuru meyveler iyi seçimlerdir. Dondurulmuş meyvelerden uzak durmak isteyeceksiniz. Üçüncüsü, meyveyi her bir granola ve yoğurt tabakası arasına yayın, böylece nemli yoğurt için bir bariyer görevi görebilir ve granola bütünlüğünün korunmasına yardımcı olabilir.
Muzlu ceviz, kabak-havuçlu ekmek ve balkabaklı ceviz gibi doyurucu kahvaltılık ekmeklerden hoşlanıyorsanız, en sevdiğiniz hızlı ekmek tarifine neden daha önce granola eklemediğinizi merak edeceksiniz. Ekmeğin her yerindeki besleyici granola parçaları, ekmeği doldurur ve çok, çok tatmin edici hale getirir. Hızlı ekmeklere granola eklemek, pişirmek için somun tepsisine dökmeden önce hamurun içine bir avuç granola atmak kadar basittir. Sonuç, kırılgan granola lokmalarıyla dolu yoğun bir ekmek.
Granola ile hızlı ekmek pişirirken hatırlanması gereken bazı şeyler var. İlk olarak, hamura granola eklemek ağırlığı azalttığından, ekmeği önceden ısıtılmış bir fırında pişirdiğinizden emin olun. Bu, uygun kabarma ve doku gelişimi için ilk ısı patlamasını elde etmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca, ekmeğin tamamen kabarabilmesi için mayanızın (kabartma tozu veya kabartma tozu) son kullanma tarihinin geçmediğinden emin olun. Son olarak, ortası tamamen pişmeden somun kahverengileşmeye başlarsa, üstünü alüminyum folyo ile gevşek bir şekilde kapatın.
Çikolata kabuğu yapmak, granolayı tatlıya dönüştürmenin mantıklı ve zahmetsiz bir yoludur. Bark, bir araya getirilmesi en kolay olmasa da en kolay ev yapımı çikolata şekerlemelerinden biridir. Yapımındaki basitlik yanıltıcı çünkü sonuçlar çok çekici ve baştan çıkarıcı. Bu çok yönlü tatlı, granola ve fındık, şeker, tohum ve ezilmiş kurabiye gibi diğer malzemelerle yapılabilir.
Ne tür çikolata kullanacağınızı merak mı ediyorsunuz? İster yarı tatlı, ister acı tatlı, koyu, sütlü, beyaz ve hatta bunların bir kombinasyonu olsun, en çok yemeyi sevdiğiniz şeyi seçin. Karar verdiğinizde, tercih ettiğiniz çikolatayı benmari usulü kaynayan suda eritin ve ardından parşömen kağıdının üzerine yayın. Donmadan önce çikolatanın üzerine granola ve diğer istenen malzemeleri serpin. Parçalara ayrılmadan önce kabuğun tamamen sertleşmesine izin vererek bitirin.
Kabuk gibi, çikolata kümeleri de minimum malzeme ve sadece birkaç temel mutfak ekipmanı ile granolayı tüketmenin kolay bir yoludur. İlk olarak, bir kaseye biraz granola koyun. Daha fazlasını isterseniz kolayca ikinci bir parti yapabileceğiniz için küçük bir miktarla başlamanızı öneririz. Daha sonra, granola eşit şekilde kaplanana kadar biraz eritilmiş çikolatayı karıştırın. Parşömen kaplı bir tepsiye kaşık dolusu çikolata-granola karışımı dökün ve kümelerin buzdolabında donmasını bekleyin.
Granolayı meyveli gevrek bir sos olarak kullanmak size mutfakta ciddi zaman kazandıracaktır. Ne de olsa, elinizin altında granola varken tereyağlı bir streusel yapmakla uğraşmanıza gerek yok. Ayrıca, pişmiş meyve ve ruhunuzu ısıtan granola kombinasyonu muhteşem. Ve en iyi kısım? Hemen hemen her meyve, gevrek bir granola ile iyi eşleşir.
Granola tepesi ile meyveleri gevrek yapmak kolaydır. İlk olarak, dilimlenmiş meyveyi şekerle birlikte bir fırın tepsisine, meyve oldukça olgun ve suluysa mısır nişastası veya unla birlikte atın. Ardından, meyveler yumuşayana ve meyve suları kabarcıklı olana kadar 350 derece F fırında pişirin. Ardından, yanmayı önlemek için zeytinyağı ile karıştırılmış granola serpin ve tepesi sıcak ve altın rengi kahverengi olana kadar pişirmeye devam edin. Granola şimdiye kadarki en kolay çıtır sos haline geliyor!
Sadece bir avuç granolanız kaldıysa ne yapmalısınız? Tek bir çıtır yapmak için tek bir meyveyi veya bir avuç taze meyveyi kesin. Ya da iyi pişen elmaların (ör. altın lezzetli, Roma, bal kıtırlığı) ortalarını çıkarıp granola, esmer şeker, tereyağı ve tarçın karışımıyla doldurarak biraz pişmiş elma yapın. Bir fırın tepsisini tabanı kaplayacak kadar suyla doldurun. Elmaları pişirme kabında 375 derece F fırında yumuşayana ve tamamen pişene kadar pişirin.
En sevdiğiniz pankekleri granola ekleyerek daha da güzelleştirin. Granolayı bir yığının üzerine serpiştirebilseniz de, gözlemenin her lokmasının sağlıklı bir tada ve tatlı bir çıtırtıya sahip olması için pişirirken hamura granola eklemenizi öneririz. Güne başlamanın hoşgörülü bir yolu - ve kesinlikle buna değer. Granola, krepleri karşı konulamaz, çıtır çıtır katmanlarla daha doyurucu, daha doyurucu bir kahvaltıya dönüştürür.
En sevdiğiniz krepleri yaparak başlayın. Daha sonra, hamuru sıcak bir kalburun üzerine paylaştırın ve hemen her krebin üzerine granolayı ufalayın. Üstte küçük kabarcıklar görünene ve kenarlar sertleşmeye başlayana kadar kreplerin pişmesine izin verin. Ardından krepleri çevirin ve altları hafif altın rengi olana kadar pişirmeye devam edin. Son olarak, tatmin edici bir sabah yemeği için krepleri tereyağı, akçaağaç şurubu ve taze meyve ile servis edin.
Bir sonraki unlu mamullerinizi gevrek granola garnitürüyle yükseltin. Granola, ikramı güzelleştirecek ve hoş bir doku ve tat katacaktır. Havuç, muz veya fıstık ezmesi ve jöle gibi daha besleyici bir tat profiline sahip güzellikler, granola ile son derece iyi eşleşir.
Granola, kekler, kurabiyeler ve çörekler gibi kremalı tatlılar için güzel bir garnitür. Donmadan önce kremaya granola garnitürünü eklemek isteyeceğinizi unutmayın. Granolayı doğrudan henüz buzlu bir kekin, sadece buzlu bir kurabiyenin veya yeni sırlanmış bir çöreğin üzerine serpin, böylece granola kurudukça tepeye oturacaktır.
Bazı buzlu kekleri granola ile süslemeyi seçtiyseniz, en üst düzeyde keyif almak için onları uygun şekilde yiyin. İlk olarak, ambalajı çıkarın ve pastanın alt yarısını keskin bir bıçakla dilimleyin. Ardından, alt kek parçasını granola ile süslenmiş kremanın üzerine yerleştirin. Sonuç, buzlanma ile doldurulmuş iki kek parçası içeren bir sandviçtir. Bu yöntem, her lokmada ideal bir krema-kek oranı sağlarken aynı zamanda buzlanmanın burnunuzun her tarafına bulaşmasını önler.
Bir dahaki sefere graten güveç yaptığınızda, ekmek kırıntılarını dolapta bırakın ve onun yerine biraz granola alın. Tuzlu veya daha az tatlı granolalar, özellikle tatlı patates veya havuç gibi kök sebzelerle yapılan güveçlerin tepesi olarak işe yarar. Granola yenmeye hazır olduğundan ve yalnızca tamamen ısıtılması gerektiğinden, granola ile doldurmadan önce güveç kabındaki sebzeleri tamamen pişirdiğinizden emin olun. Güveçin üzerine serpmeden önce, granolayı biraz eritilmiş tereyağıyla - lezzet için ve yanmayı önlemek için - atmak akıllıca olacaktır.
Henüz salatalarınızda granola denemediyseniz, kesinlikle zamanı geldi. Granola eklemek, harika bir tat ve beslenme sağlayarak salata oyununuzu ciddi şekilde renklendirecektir. Ayrıca, granoladan eklenen lokma, özellikle gevrek sebzelerden yoksunsa, herhangi bir salatayı daha ilginç hale getirecektir.
Hangi tür salataların granola ile iyi eşleştiğini merak mı ediyorsunuz? Bezelye, mısır, kabak, ıspanak ve havuç gibi doğal olarak tatlı sebzeler içeren salataları veya pesto gibi tatlı soslu makarna salatalarını öneriyoruz. Granola ile en sevdiğimiz salatalardan biri balzamik soslu çilekli ıspanaktır. Bir şans ver; Granolanın neden sadece kahvaltılık olmadığını hemen anlayacağınızdan
Şunlara da göz atın;