Ahududu olarak da bilinen frambuaz, gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Yaz ve sonbahar aylarında tüketilen frambuaz, kırmızı renklidir. Sade bir şekilde tüketilir. İsteğe göre tatlı yapımında da kullanılabilir. Özellikle tatlıları süslemek ve hoş bir hava katmak için kullanılır. İşte, frambuaz ile yapabileceğiniz 12 farklı tarif:
Ramazan ayının favorisi olan güllaç tatlısını bu kez frambuaz ile tatlandırmaya ne dersiniz? Videolu anlatımıyla beyaz çikolatalı ve frambuazlı güllaç tarifini mutlaka deneyin.
İç harcı elma, frambuaz ve tarçın ile doldurulan bu turta, çay saatleri için idealdir. İsteğe göre üzerine kafes şekli verebilir veya farklı kalıplarda hazırlayabilirsiniz.
Süt, irmik ve frambuaz ile hazırlanan kedidili pastası, özel günlerde lezzetli mi lezzetli bir pasta hazırlamak isteyenler için idealdir. Üzerini yaban mersini ve nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
Süt, kek ve sos ile hazırlanan trileçe, son yılların en sevilen tatlılarından biridir. İsteğe göre light süt kullanılabilir. Üzeri kırmızı meyveler eşliğinde süslenir.
Yalnızca 5 malzemeden oluşan yoğurt tatlısı hem hafif, hem de pratiktir. Ortalama 20 dakika içinde hazırlanır ve buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir.
Tabanı yer fıstığı ile hazırlanan irmik tatlısı, donmuş frambuaz ve bal ile tatlandırılır. Okurumuzdan gelen bu tarif, oldukça lezzetlidir.
Un, kakao ve frambuaz ile hazırlanan ıslak kek, kahvenin en lezzetli eşlikçisidir. Pişirme işleminden sonra oda sıcaklığında soğuması için bekletilir.
Cheesecake, dünyanın en sevilen tatlılarından biridir. Tabanı kek veya yulaflı bisküvi, üzeri krema ve sos ile lezzetlendirilir. Buzdolabında soğutulduktan sonra dilimlenerek servis edilir.
Sorbe, donmuş bir tatlıdır ve yaz aylarının favorisidir. Mango, frambuaz ve su ile hazırlanan bu tatlı, ferahlatıcı bir etkiye sahiptir.
Pavlova, Avustralya ve Yeni Zelanda'ya ait bir tatlıdır. Beze bazlı bir tatlı olan pavlova, nar, frambuaz ve yumurta beyazından oluşur.
Vişne, nar, frambuaz ve jelatin ile hazırlanan bu tatlı, yoğun bir kıvama sahiptir. Hem sade bir şekilde tüketilir, hem de tatlıların üzerini süslemek için kullanılabilir.
Frambuaz ve limon suyu ile hazırlanan komposto, yazın en ferahlatıcı içeceklerinden biridir. Yemeklerin yanında tüketilir. Nane yaprakları ve limon dilimleri ile aroma katılır.
Şunlara da göz atın;