Dolgun dudaklar, rujun ve makyajın hakkını vermesiyle bilinir. Hangi kadın dudaklarının dolgun olmasına hayır diyebilir ki? Son zamanlarda popüler hale gelen dolgun dudaklar için estetiğin çözüm olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Evde kolayca uygulayabileceğiniz dudak dolgunlaştırma için bitkisel yöntemler mevcut. Bıçak altına yatmak yerine pratik yöntemleri kullanarak dudaklarınızı daha dolgun bir hale getirebilirsiniz. Üstelik bu yöntemler sayesinde ekonomik açıdan da karlı çıkacaksınız. Peki evde dudak nasıl dolgunlaştırılır? Dudak dolgunlaştırmak için ne yapmak gerekir? Dudak dolgunlaştırıcı yöntemler nelerdir? Operasyon geçirmeden de dudakların dolgunlaşmasını sağlamak için, bu yöntemleri açıklamalı olarak sunacağız.
Dudakları düzenli olarak nemlendirmek sadece dolgu için değil, dudakların sağlıklı görünmesi için de son derece önemlidir. Özellikle dudakların kurumasını ve çatlamasını önlemek için mutlaka nemlendirmek gerekir. Dudaklarınızı nemlendirmek için, nemlendirici kremler ve bitkisel yağlardan yararlanabilirsiniz. Gün içinde 3 kez nemlendirmek yeterli olacaktır. Dudak peelingi için kullanabileceğiniz iki önerimiz var. İlki; kabartma tozu ve zeytinyağını karıştırın ve pamuk yardımıyla dudaklarınıza sürün. 30 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın. İkinci yöntem ise; bal tatlı kaşığı bal ve bir çay kaşığı toz şekeri karıştırın. Karışımı parmağınızla ovalayarak dudağınıza sürün. Karışımı 15 dakika beklettikten sonra, ılık su ile temizleyin. Bu peeling tariflerini, haftada 3-4 gün uygulayabilirsiniz.
Dudak masajı, kan dolaşımını arttırır. Ayrıca kasların rahatlamasına da olanak sağlar. Bu sayede dudaklar daha dolgun bir görünüm kazanır. Dudak masajına nemlendirici sürerek başlayabilirsiniz. Ardından bir elinizle dudaklarınızı kapatın ve sağa sola doğru hareketler yapın. Son olarak bu hareketleri diğer elinizle de yapın. Gün içerisinde sık sık dudak masajı yapabilirsiniz.
Buhar masajı yapmak için, kaynamış suyu bir bardağın içine dökün ve içerisine 2-3 damla limon sıkın. Dudaklarınızı bardağa doğru yaklaştırın ve nemlenmesini sağlayın. 10 dakika bu şekilde bekledikten sonra dudaklarınıza nemlendirici sürün ve dudak egzersizleri yapın.
Nane yağı, dudaklara sürüldüğünde yanma hissiyle beraber dolgunluk da getirir. Bu nedenle dolgunlaştırma işlemlerinde sık sık kullanılır. Bu yağı uygulamak için, birkaç damla nane yağını dudağınıza sürün. 15 dakika beklettikten sonra su ile durulayın. Farkı anında görebilirsiniz.
Dudak dolgunlaştırma da en çok kullanılan malzemelerden biridir bal. Balı sade bir şekilde dudaklarınıza sürmek ve masaj yapmak bile yeterlidir. Fakat daha etkili sonuç almak için bal maskesi kullanabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı bal, yarım adet ezilmiş salatalık ve bir yemek kaşığı yoğurdu kap içerisinde karıştırın. Karışımı 20 dakika kenarda bekletin. Ardından oval hareketlerle dudağınıza masaj yaparak uygulayın ve 10 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile durulayın. Bal maskesini haftada 2-3 kez tekrarlamak etkili sonuç almanızı sağlayacaktır.
Genellikle öksürün gibi problemlerde kullanılan vicks, dudak dolgunlaştırmada da tercih ediliyor. Nane yağında olduğu gibi, biraz yakıcı özelliklere sahip. Vicks ile dudak dolgunlaştırmak için, diş fırçasına bir miktar vicks sürün ve dudağınıza masaj yaparak sürün. 10 dakika beklettikten sonra su ile durulayın. Haftada bir kez uygulanması önerilir.
E vitamini dudak dolgunluğunda sık sık tercih edilir. Maskeyi uygulamak için bir adet E vitamini ampulü, 5 kaşık zeytinyağı ve 4 damla tarçın yaprağı yağını karıştırın. Bu karışımı dudaklarınıza sürün ve 20 dakika bekletin. Ardından su ile temizleyin. E vitamini maskesini haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.
Yukarıda bahsettiğimiz gibi açık tonlar dudakların daha dolgun görünmesini sağlar. Özellikle ten rengine yakın olan nude rujlar, dudak çevresinin daha büyük görünmesini sağlar.
Dudak kuruması, dolgunlaştırması ve nemlendirmesi için en çok hindistan cevizi yağı tavsiye edilmektedir. Bununla birlikte shea yağı, zeytinyağı ve jojoba yağları da kullanılabilir.
Önemli Not: Bu yöntemleri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışın.
Şunlara da göz atın;