Elmalar farklı türleri ile oldukça lezzetli meyvelerdir. Salataların içerisine harika bir lezzet ve çıtırlık katar. Elmalar, vitaminler ve liflerle dolu oldukları ve uygun bağırsak sağlığını desteklediği için diyetinize harika katkılar sağlar. Bitkilerde bulunan bir tür mikro besin olan polifenoller açısından zengin olan elmalar, kardiyovasküler hastalıkların önlenmesine yardımcı olur. Salataların içerisine dahil etmesi oldukça kolaydır. Sizlere birbirinden lezzetli 5 farklı elmalı salata tarifi verdik. İşte, 5 farklı elmalı salata:
Malzemeler:
Sos için;
Yapılışı: Sos için olan malzemeleri bir kap içerisine alın. Hepsini karıştırın. Homojen bir kıvam aldığında sos hazır demektir. Salata için malzemeleri dilimleyin ve kuru halde salata malzemelerini bir kap içerisinde harmanlayın. Sosu ilave edin ve servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Garnitür; Ceviz (isteğe bağlı)
Yapılışı: Ispanağı yıkayıp kurumaya bırakın. Bir kapta şeker, sirke, sarımsak, hardal, tuz ve zeytinyağını karıştırın. Elmayı ekleyin. Servis zamanına kadar ıspanak ve sosu ayrı ayrı soğutun. Servis yapmadan hemen önce sosu ıspanağın üzerine dökün ve atın. İstenirse, ufalanmış ceviz serpin. Servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yapılışı: Malzemeleri toplayın. Salatayı nemlendirmek için az ya da çok mayonez ekleyerek, doğranmış tavuğu kalan malzemelerle büyük bir kapta birleştirin. Üzerini örtüp servis saatine kadar soğutun. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Sos için;
Yapılışı: Elmaları ince ince çubuk şeklinde doğrayın. Su ve limon suyunu elmaların içerisine koyun. Büyük bir kap içerisinde hardal, limon suyu, tuz, kişniş, kekik, şeker ve kimyon tohumu ekleyin. Birkaç kez karıştırın. Mayonez ilave edin ve elmalar, lahanalar ile karıştırın. 1 saat kadar bekletin. Sonrasında servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yapılışı: Küçük bir kapta, her iki sirke türünü de hardalla birleştirin; iyice karışana kadar çırpın. Yavaş yavaş bal ve zeytinyağını çırpın. Elmaları yıkayın; kabuklarını soymadan bırakın veya isterseniz soyun. Elmaları çekirdekten çıkarıp dörde bölün. Çeyrekleri çapraz olarak ince dilimleyin. Alternatif olarak elmaları dilimler halinde kesin ve ince dilimler halinde dilimleyin. Büyük bir kapta, elma dilimlerini limon suyu, her iki çeşit rendelenmiş lahana ve kullanıyorsanız kuru meyve ile birleştirin. Hazırlanan ballı hardal sosunu ekleyin; malzemeleri iyice kaplamak için fırlatın. Tat vermek için tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin. Ceviz ekleyin ve bir süre dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Şunlara da göz atın;