Dondurulmuş Meyveler Nasıl Hızlı Çözülür?

Dondurucunuzda mevsiminde taze aldığınız meyveler varsa bu meyveleri tariflerinize kullanmak istiyor olabilirsiniz. Peki dondurulmuş meyveler nasıl hızlı çözülür:
Dondurulmuş Meyveler Nasıl Hızlı Çözülür?
26 Ocak 2024, 09:57

Dondurulmuş meyvelerin buzunun çözülmesi, her an tadını çıkarabileceğiniz taze ve besleyici meyveleri elinizin altında bulundurmanın harika bir yoludur. Dondurulmuş meyveleri buzdolabında güvenle çözebilirsiniz ancak bu işlem 6 saatten fazla sürebilir. İşlemi hızlandırmak için donmuş meyveleri mikrodalgada hızlıca çözebilir veya soğuk su kullanarak 2 saatin altında çözebilirsiniz.

Bilmeniz Gerekenler

  1. Meyvenizi kağıt havluyla kaplı bir tabağa yayın ve ardından eriyene kadar 30 saniyelik aralıklarla mikrodalgada pişirin.
  2. Dondurulmuş meyveyi plastik bir torbaya koyun, ardından plastik torbayı 2 saat soğuk su dolu bir kaba koyun.
  3. Dondurulmuş meyvenizi 4 °C'ye ayarlanmış bir buzdolabında 6-8 saat bekletin.

donuk yaban mersini

Meyveler Mikrodalgada Nasıl Çözdürülür?

  1. Meyveleri kağıt havlu serili bir tabağa yayın. İlk olarak, bir tabağa temiz kağıt havlular koyun. Ardından, meyveyi mümkün olduğunca kağıt havluların üzerine yaymak için bir kaşık veya çatal kullanın.
  2. Meyveyi buz çözme ayarında 30 saniye ila 2 dakika mikrodalgada ısıtın. Meyveyi mikrodalgaya koyun ve buz çözme ayarına getirin. Ardından, meyvenin fazla pişmediğinden emin olmak için zamanlayıcıyı yaban mersini gibi daha küçük meyveler için en fazla 30 saniyeye ayarlayın. Dondurulmuş muz gibi daha büyük meyveler için zamanlayıcıyı yaklaşık 2 dakikaya ayarlayın.
  3. Meyvenin plaka boyunca eşit şekilde çözülüp çözülmediğini kontrol edin. Meyveyi daha fazla mikrodalgada pişirmeden önce, mikrodalga kapısını açın ve meyvenin buzunun çözülüp çözülmediğini veya karıştırılması gerekip gerekmediğini kontrol edin. Meyvenin bir kısmı kısmen çözülmüşken diğer kısımlar hala donmuşsa, buzunun daha eşit şekilde çözülmesi için bir kaşık kullanarak karıştırın.
  4. Meyveyi 30 saniye daha çözün. Meyvenin bir kısmı veya tamamı henüz buz çözme işlemini tamamlamadıysa, 30 saniye daha mikrodalgaya geri koyun. “Başlat” düğmesine basmadan önce buz çözme ayarına sıfırladığınızdan emin olun.
  5. Meyveyi tabaktan çıkarın ve hemen kullanın. Meyve tamamen çözüldükten sonra, sıcak plakadan çıkarmak için bir kaşık veya çatal kullanın. Meyveyi hemen servis edin, böylece bakterilerin büyümesi veya yayılması için zaman kalmaz.

Çilek Nasıl Dondurulur?

Meyveler Soğuk Su ile Nasıl Çözdürülür?

  1. Gerekirse donmuş meyveyi kapalı bir plastik torbaya aktarın. İlk olarak, ne kadar donmuş meyveye ihtiyacınız olduğunu ölçün. Yapışmaz bir plastik torbaya aktarmak için bir ölçü kabı veya kaşık kullanın. Ardından, içine su veya hava girmesini önlemek için poşeti sıkıca kapatın.
  2. Büyük bir kaseyi soğuk suyla doldurun. Öncelikle lavabodaki soğuk suyu açın ve soğuması için birkaç saniye akıtın. Ardından, büyük bir kaseyi soğuk suyla doldurun ve meyveyi eklediğinizde taşmaması için üstte yaklaşık 5 cm bırakın.
  3. Meyve poşetini kaseye yerleştirin. Torbayı mümkün olduğunca suya batırmak için suya batırın. Bu, meyvenin olabildiğince eşit şekilde çözülmesini sağlamaya yardımcı olacaktır.
  4. Soğuk suyu değiştirin ve her 30 dakikada bir meyveyi kontrol edin. Suyun soğuk kalmasını sağlamak ve böylece meyvenin buzunu çözerken bakteri üremesini önlemek için, meyveyi her 30 dakikada bir kaseden çıkarın ve suyu boşaltın. Suyu değiştirirken, çözülmenin bitip bitmediğini görmek için meyvenin bir parçasına kaşıkla bastırın. Meyve hala donmuşsa, kaseyi tekrar soğuk suyla doldurun ve meyve torbasını olabildiğince çabuk suya geri koyun.
  5. Meyvenin 2 saate kadar çözülmesini sağlayın. Meyveniz şeker veya şurup gibi ilave tatlandırıcılarla dondurulduysa, muhtemelen 30 dakika ila 1 saat içinde çözülecektir. Meyve tatlandırıcılar olmadan dondurulduysa, biraz daha uzun sürebilir. Ancak ne olursa olsun, meyve 2 saatten daha kısa sürede çözülmelidir.
  6. Servis etmek veya istediğiniz gibi kullanmak için meyveyi poşetten çıkarın. Meyve dokunulamayacak kadar yumuşak olduğunda, plastik poşetten çıkarın. Buzu çözülmüş meyvenizi çiğ yiyin veya yoğurtla veya üzerine pudra şekeri ekleyerek tadını çıkarın.


Buzdolabında Meyve Nasıl Çözülür?

  1. Buzdolabınızın sıcaklığını 4 °C veya altına ayarlayın. Meyveyi buzdolabında çözmeden önce, meyvenin fazla ısınmasını ve bakteri üreme riskini önlemek için buzdolabınızın sıcaklığının 4 °C  veya altına ayarlandığından emin olmak için termometreyi kontrol etmeniz önemlidir. Buzdolabınızın sıcaklığı 4 °C'nin üzerine ayarlanmışsa, meyvenin güvenli bir sıcaklıkta çözülmesi için kadranı veya okları kullanın.
  2. Dondurulmuş meyve paketini buzdolabına aktarın. Güvenli bir sıcaklığa ayarlandıktan sonra, donmuş meyveyi çözülmesi için buzdolabına aktarabilirsiniz. Meyvenin tamamına ihtiyacınız varsa paketindeki buzunu çözebilir veya ihtiyacınız olan miktarı ağzı kapalı plastik bir poşette ölçüp buzdolabına koyabilirsiniz.
  3. Meyveyi 0,45 kg için 6 ila 8 saat buzunun çözülmesine bırakın. Çoğu durumda, paketlenmiş meyvenin buzdolabında tamamen çözülmesi 0,45 kg başına yaklaşık 6 ila 8 saat sürer. Yine de, meyvenin hazır olup olmadığını görmek için az miktarda buz çözüyorsanız, birkaç saat sonra meyveyi kontrol etmeye başlamak yararlı olabilir.
  4. Meyveyi buzdolabından çıkarın ve istediğiniz gibi kullanın. Buzu çözüldükten sonra meyveyi hemen kullanabilir veya buzdolabında 1 güne kadar saklayabilirsiniz. Puding, dondurma veya reçellerde kullanmak için buzu çözülmüş meyvenizi püre haline getirmeyi deneyin veya yoğurt ve bir tutam şekerle çiğ olarak servis edin.

Şunlara da göz atın;

  1. Böğürtlen nasıl dondurulur?
  2. Dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir?
  3. Dondurulmuş bezelye nasıl pişirilir?
  4. Dondurulmuş sebzeler nasıl ölçülür?
  5. Kırmızı erik nasıl dondurulur?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo