Ceviz, bir ağacın meyvesidir. Ceviz, yaz ve sonbahar aylarında yetişir. İklim şartlarına göre hasat dönemi Ağustos ayında başlar, Ekim ayı sonuna kadar devam eder. Cevizin sağlıklı besinsel maddeler ile dolu bir besin olduğunu söylemek yetersiz kalır. Ceviz sağlıklı yağlar, lifler, vitaminler ve mineraller sağlar. Aynı zamanda oldukça lezzetli olan ceviz ile hazırlanan tarifleri sizler için listeledik. Birbirinden lezzetli 10 farklı tarif listede. İşte, ceviz ile lezzetini ikiye katlayan 10 lezziz tarif:
Çay saatlerinize eşlik edecek şahane bir tart tarifi ile karşınızdayız. Cevizli şekerleme ve çikolata dolgusu ile tatlandırılan bu tart, ortalama 50 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Sonbaharın lezzetleri ile tart hazırlamaya ne dersiniz? Armutlu ve cevizli cheesecake'a bayılacaksınız.
Burdur'un ceviz ezmesi irmik, şeker ve dövülmüş cevizden oluşur. Yapılan ezme dilimler halinde servis edilir. Dilerseniz çay ya da kahve yanına çok yakışacaktır.
Fransa’nın Occitane bölgesi rokfor peyniri ile oldukça meşhurdur. Bu sebeple rokforlu salata, tart ve sos gibi bir sürü ürün yapılır. Rokforun yoğun tadı ile cevizin uyumunu tatmak için mutlaka denemelisiniz.
Çikolata, kakao ve ceviz ile hazırlanan trüfler, atıştırmalık olarak sunulur. Özellikle türk kahvesi ile birlikte servis edebilirsiniz.
Salata yapımında kullanılan ceviz sirkesi, sağlık açısından çok faydalıdır. Ceviz sirkesi yapımında öğütülmüş ceviz içi kullanılır. Acımsı bir tat olmaması için, tariften önce cevizlerin tadına bakılmalıdır.
Ceviz soslu hindi ile keyifli bir akşam yemeği hazırlamaya ne dersiniz? Farklı lezzetler seviyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
Yeşil soslu ve cevizli pizza nasıl yapılır? Mutfakta yeni tatlar keşfetmeyi seviyorsanız, bu tarif tam size göre!
Öğütülmüş ceviz ile kıymanın yoğurulması ile hazırlanan köfte, yoğurt sos ile birlikte servis edilir.
Ham ceviz ile hazırlanan ceviz tatlısıbütün şekilde pişirilir. Kaymak ile birlikte servis edilebilir.
Şunlara da göz atın;