Lezzetli, sulu bir et birçok kişinin vazgeçilmez yemeğidir. Belki kendinize lüks bir et lokantasında bir gece ısmarladınız ve burada orta derecede az pişmiş mükemmel bir şekilde pişirilmiş pahalı bir et parçası sipariş ettiniz. Ya da belki evde hazırladınız. Başlangıçta pişmiş bifteğinizi nasıl temin ettiyseniz, muhtemelen biraz para ya da çaba harcamışsınızdır, bu da size normalden daha lezzetli yemek artıkları bırakmaktadır. Ertesi gün biftek yemeğinizi yeniden ısıtmanın zamanı geldiğinde, yapmak isteyeceğiniz son şey onu berbat etmektir.
Bifteğinizin ilk pişirildikten sonra mümkün olduğu kadar lezzetli olmasını istiyorsanız, onu mikrodalgada ısıtmaktan kaçının. Bu cihazlar, yeniden ısıtma sırasında enerjiyi eşit şekilde dağıtmadıkları için yiyeceklerde sıcak ve soğuk noktalar bırakmasıyla ünlüdür. Mikrodalgada dikkatlice kavrulmuş kabuk ve yumuşak, pembe orta kısım hızla kuru, kahverengi ve sert hale gelebilir. İlk etapta etinizi bu cihazda asla pişirmeyeceğiniz gibi, sonraki günlerde de mikrodalgayı yeniden ısıtma işleminin dışında bırakın.
Bifteğinizi yeniden ısıtmak için mikrodalgayı kullanmaktan kaçınmanız gerekirken, bunu yapmanın birkaç daha iyi yolu vardır. Orijinal lezzetini ve dokusunu mümkün olduğu kadar korumak için ocağınızın veya fırınınızın başına çevirin. Artıklarınızı bu şekilde ısıtmak, onları bombalamaktan daha fazla çaba gerektirir, ancak taze et pişirmek kadar değil.
Fırını kullanacaksanız sıcaklıkları 120-125 derece arasında düşük sıcaklıkta tutmalısınız. Bifteğinizi fırın tepsisi üzerindeki tel ızgaranın üzerine koyun, böylece hava etin her tarafını eşit şekilde ısıtabilir. Daha sonra ortası 45 dereceye ulaştığında, her iki tarafını da hızlı bir şekilde kızartmak için bifteği sıcak tavaya alın. Ayrıca etinizin tamamını ocakta da ısıtabilirsiniz, bu da tüm işlemi tek tavada gerçekleştirebileceğiniz için daha verimli bir yöntem olabilir.
Bu durumda orta ateşte tutun ve istediğiniz donanıma ulaşana kadar her iki tarafını da ısıtmak isteyeceksiniz: az pişmiş için 45, orta için 60 ve orta çok için 60 derece olmalıdır. Hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, etinizi 10 dakika kadar dinlendirin (tıpkı ilk yaptığınızda yaptığınız gibi), sıcak, sulu ve etli olacaktır.
Şunlara da göz atın;