Bamya Tarifleri: Bamya İle Yapılan 12 Nefis Tarif

Bamya hangi tariflerde kullanılır? Bamya ile ne yemek yapılır? İşte, Haziran ayının gözde sebzelerinden biri olan bamya ile kolayca yapabileceğiniz 12 farklı tarif:
Bamya Tarifleri: Bamya İle Yapılan 12 Nefis Tarif
29 Temmuz 2024, 11:00

Bamya, ebegümecigiller familyasından ılık iklimlerde yetişen bir bitki türüdür. Yaş ve kuru olarak tüketilebilir. Tazeyken toplanmalı ve kısa sürede tüketilmelidir. Çünkü olgunlaştıkça sertleşir. Bamyayı kurutmak için ipe dizmek ve güneşte bekletmek yeterlidir. Akdeniz ülkelerinde sık sık tüketilir. Haziran ayında pazar tezgahlarında yerini alan bamya, yaz sonuna kadar taze taze tüketilebilir. İsteğe göre kış için dondurucuda bekletilebilir. 

  1. Zeytinyağlı Bamya


Yaz aylarında hafif beslenmek isteyenleri böyle alalım. Sindirim sistemini düzenleyen zeytinyağlı bamya yemeğinin porsiyonu, yaklaşık 75 kaloridir ve diyet listeleri için de uygundur.

  1. Bamya Çorbası


Konya mutfağıyla özdeşleşen bamya çorbası, kuru bamya ve et ile hazırlanır. Kolayca hazırlanan bu çorba, sıcak başlangıçlar yapmak isteyenler için idealdir. 

  1. Bamya Konservesi


Bamya, domates ve limon tuzu ile hazırlanan bu konserve, kış aylarında da bamya yemek isteyenler için sunulur. Cam kavanozlarda muhafaza edilebilir.

  1. Bamya Dolması


Adana mutfağıyla özdeşleşen bamya dolmasında, büyük bamyalar kullanılır. İçi pirinçli harç ile doldurulur. Tencerede pişirildikten sonra sıcak sıcak servis edilir.

  1. Bamya Kavurması


Okurumuzdan gelen bamya kavurması, salça ve baharatlarla hazırlanan bir yemektir. Hazırlaması 15, pişirmesi ise ortalama 40 dakikadır. 

  1. Bamya Lokmaları


Bamya, ekmek kırıntısı ve kaşar peyniri ile hazırlanan bu lezzet, genelde yemeklerin yanında aperatif olarak sunulur. Fırında pişirildikten sonra servis edilir.

  1. Çıtır Bamya Kızartması


Bamyanın yumurta ve galeta ununa batırılmasıyla hazırlanan bu yemek, yoğurt sos ve domates sosu eşliğinde sunulur. Çıtır çıtır lezzetiyle bamya sevmeyenleri bile kendine hayran bırakır.

  1. Etli Bamya Yemeği


Yaş bamya ve kuşbaşı et ile hazırlanan etli bamya, kalabalık sofralar için idealdir. İsteğe göre tarifte kuzu veya koyun eti kullanılabilir.

  1. Fırında Bamya Pilaki


Bamya, domates ve soğan ile hazırlanan pilaki, yemeklerin yanında servis edilir. Zeytinyağlı sos ile zenginleştirilir. Soğuk bir şekilde sunulması lezzet açısından daha iyi olacaktır.

  1. Izgara Bamya


Yalnızca 4 malzemeden oluşan ızgara bamya, yazın kolayca yapabileceğiniz yemekler arasındadır. Fırında pişirildiği için kalorisi düşüktür.

  1. Sebzeli Bamya


Özellikle bebekler için hazırlanan sebzeli bamya, vitamin bakımından çok zengindir. 10-12 ay ve üzeri bebeklerin tüketmesi uygundur.

  1. Vişneli Bamya


Yalnızca 6 malzemeden oluşan bu yemek, vişne ve bamyanın mükemmel uyumuyla hazırlanır. Özellikle ekşi tatlar sevenler için idealdir.


Şunlara da göz atın;

  1. Enginar tarifleri
  2. Kereviz yemekleri
  3. Brokoli tarifleri
  4. Havuçlu tarifler
  5. Yoğurtlu salata tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo