Sabahları mutlaka kahve demleyen biriyseniz kahveniz bazı günler artabilir. Onları çöpe atmak yerine farklı yerlerde değerlendirebilirsiniz. Şansınızı deneyebilir ve daha sonra tekrar ısıtabilirsiniz. Veya her zaman biraz buz, şurup veya bitki bazlı süt ekleme ve onu serinletici bir soğutulmuş içeceğe dönüştürme seçeneği vardır. Ancak kahve sadece 30 dakika sonra lezzetini kaybetmeye başlar. Hâlâ içilebilir, ancak taze demlenmiş bir fincan kadar etkileyici olmayacaktır.
Arta kalan kahvenizi hayal kırıklığı yaratan bir içeceğe dönüştürmek yerine, artıklarla yaratıcı olun. Başlamanıza yardımcı olmak için, artık demlenmiş kahveyi kullanmanın akıllı yollarını bir araya getirdik. Kahve şurubu ve kahve buz küplerinden kahve turşusu ve kahve sosuna kadar, sabah kahvenizi yeniden değerlendirebileceğiniz tüm benzersiz yollara şaşıracağınızı garanti ediyoruz.
Lezzetli mascarpone peyniri ve kedi dili bisküvileriyle tiramisu, İtalya'nın en çok ihraç ettiği tatlılardan biridir. Tatlı cakey tatlısı süslü görünse de, sadece yedi bileşen içerir: yumurta sarısı, şeker, mascarpone, ağır krema, kedi dili, kahve ve şekersiz kakao tozu. Her malzemenin oynayacağı bir rol vardır, ancak kahve tartışmasız hepsinin en önemli bileşenidir. Güçlü, hafif asidik aroması, sevilen tatlıya derinlik katan yumurta sarısı, kedi dili ve mascarpone'dan gelen yumuşak notalarla tezat oluşturuyor.
Bazı tarifler hazır kahve veya kahve şurubu gerektirir, ancak uzman tiramisu yapımcıları, yalnızca demlenmiş kahvenin kremalı malzemeler denizinde göze çarpacak kadar güçlü olduğunu bilirler. Artan soğuk espresso kullanmanızı öneririz. Tiramisu'nuza ekstra İtalyan orijinalliği katmakla kalmaz, aynı zamanda espresso, süt bileşenlerinin pürüzsüzlüğünü gidermek için doğru miktarda acıya sahiptir. Hindistan, Brezilya veya Etiyopya'dan gelen acı koyu kavrulmuş kahveleri arayın, ancak aşırı asidik karışımlardan kaçının.
Öğütülmüş kahveyi biftek ovmalarımıza dahil etmeyi ne kadar sevsek de, kahve ve eti birleştirmenin tek yolu bu değil. Aslında, arta kalan demlenmiş kahve, en sevdiğiniz biftek, rosto veya kaburga turşusuna mükemmel bir ektir. Kahvenin hafif asiditesi etin yumuşamasına yardımcı olur, bu da onu sirke veya limon suyu gibi asitli marine malzemelerine harika bir alternatif haline getirir. Sirke veya limon suyu etinizi hızla lapa haline getirebilirken, kahve onu mükemmel bir şekilde yumuşatır.
Bir biftek veya rostoyu marine ediyorsanız, bir fincan soğuk demlenmiş kahveyi soğan, sarımsak, soya sosu ve Worcestershire sosu gibi diğer marine malzemeleriyle birleştirin. Eti sıvıya batırın, ardından çevirin, örtün ve gece boyunca buzdolabında saklayın. Kahve ile marine edilmiş pirzola için eti bir saat soğuk kahvede bekletin, ardından baharatlayın, barbekü sosuyla yağlayın ve normalde yaptığınız gibi pişirin.
Muhtemelen yulaf ezmesi kasenizin yanında bir fincan kahve içmeye alışkınsınız, ancak neden bu değerli sabah dakikalarını biriktirip lezzetli bir kahve yulaf ezmesi ile birleştirmiyorsunuz? Mutlak bir ikram olmanın yanı sıra, kahve yulaf ezmesi hızlıdır, tok tutar ve her türlü vitamin ve mineralle doludur. Ayrıca, kahvedeki kafein, sabah ortası çarpması olmadan size hafif bir canlanma sağlayacaktır. Güne sağ ayakla başlamak hakkında konuşun.
Temel kahve yulaf ezmesi tarifi, demlenmiş kahve ile başlar. Orta-yüksek ateşte kahveyi süt, bal ve vanilya ile birleştirin. Yulaf ezmesi ekleyin, ardından kabarcıklar oluşmaya başladığında ısıyı azaltın. Sıvı kaybolana kadar karıştırmaya devam edin. Süsledikten sonra servis edebilirsiniz.
Demlenmiş kahveyi yeniden kullanma oyununda yeni olsanız bile, muhtemelen arta kalan javayı tatlılara veya tatlı içeceklere dahil etmekte sorun yaşamazsınız. Ancak, artık kahveyi lezzetli, etli tariflere eklemek söz konusu olduğunda biraz daha mücadele edeceğinizden şüpheleniyoruz. Ve anlıyoruz - kahve ve et tam olarak doğal bir ikili değil. Ancak, özellikle artık demlenmiş kahveyi güvece karıştırmak söz konusu olduğunda, tekrar düşünmenizi rica ediyoruz.
Bir fincan kahveyi güvece dökmek, et suyuna zengin ve tatmin edici bir renk verir. Bunun yanı sıra kahve, karışıma bağlı olarak meyve, baharat, fındık veya duman notaları ekleyerek çorbadaki lezzetleri yoğunlaştırır. Çorbanın daha iyi görünmesi ve daha lezzetli olması yeterli bir sebep değilmiş gibi, kahvenin asitliği et parçalarını yumuşatmaya yardımcı olur, bu da güvecinizi ikinci (veya üçüncü) yardıma layık hale getirecek bir şeydir. En iyi sonuç için sebzelere ve sotelenmiş aromatiklere et suyu eklerken demliğe yarım fincan demlenmiş kahve dökmenizi öneririz.
Dışarıdaki tüm çikolata ve fıstık severler için üzgünüm ama kahve gelato burada. Bize inanmıyor musun? En sevdiğiniz kahvenin zengin, karmaşık tatlarını donmuş halde hayal edin ve anlamaya başlayacaksınız. Bazı kahve gelato tarifleri hazır kahve ile başlamayı önerse de, bu kremalı tatlıyı yapmak için sabah artıklarını kullanamayacağınızı söyleyen hiçbir kural yoktur.
Ev yapımı kahve kokteyli oyununuzu bir ton lüks ekipman veya likör satın almak zorunda kalmadan seviye atlayabileceğinizi söylesek ne dersiniz? Muhtemelen kulağa gerçek olamayacak kadar iyi geldiğini söylersiniz. Ama buna inansan iyi olur. Sır? Kendi kahve şurubunuzu yapmak. Ucuz ve yapımı kolay olmasının yanı sıra kahve şurubu, tatlandırıcı tercihlerinize göre özelleştirilebilir. Doğru, bu tarifte beyaz şeker, ham şeker ve hatta toz stevia çalışıyor.
Kahve şurubu yapmak için, güçlü demlenmiş kahveyi tercih ettiğiniz tatlandırıcıyla birleştirin. İki malzemeyi orta ateşte şeker eriyene kadar kaynatın. Hazır olduğunuzda, beyaz veya siyah bir Rus, espresso martini veya çamur kayması ile karıştırın. Kendinizi yaratıcı hissediyorsanız, kaynatma işlemi sırasında badem özü, öğütülmüş tarçın veya vanilya çekirdeği ekleyerek şurupunuzu özelleştirin.
Sulu buzlu kahve tarafından kişisel olarak mağdur edildiyseniz, elinizi kaldırın. Biz de öyle düşündük - herkes. Artık yok. Bu kolay tüyo ile bir daha tatsız, soğuk bir kahve içmek zorunda kalmayacaksınız. İşin püf noktası, normal buz küplerini kahve buz küpleri ile değiştirmektir.
Onları yapmak daha kolay olamazdı. Tek yapmanız gereken oda sıcaklığındaki kahveyi bir buz küpü tepsisine dökmek ve gece boyunca dondurmak. Ardından, bir dahaki sefere canınız buzlu kahve çektiğinde, içeceğinize birkaç damla atın ve zayıf kahve tüketmekten korkmadan yavaşça yudumlayın. Ancak artık kahveyi dondurmak sadece başlangıç. Demlemenizde biraz tatlılık seviyorsanız, küplere biraz şeker veya aromalı şurup eklemeyi deneyin. Kremalı bir şey mi tercih edersin? Her küp için birkaç damla tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt ekleyin.
Balsamik salata sosu, evde yapılması en kolay ve en sağlıklı soslardan biridir. Klasik balzamik salata yedi basit bileşen içerir: zeytinyağı, balzamik sirke, Dijon hardalı, bal, sarımsak, tuz ve karabiber. Temel tarifi kesinlikle değiştirmiyoruz, ancak biraz denememek için hiçbir neden görmüyoruz.
Elbette, bal yerine akçaağaç şurubu kullanabilir veya bunun yerine kırmızı şarap sosu deneyebilirsiniz, ancak konfor alanınızdan çıkma konusunda gerçekten ciddiyseniz, malzemeler listenize kahve eklemenizi öneririz. İki yemek kaşığı soğuk demlenmiş kahveyi balzamik sirke, Dijon hardalı, bal, sarımsak ve zeytinyağı ile karıştırarak kahve balsamik salata sosu yapın. Kahve bazı ilginç lezzet notaları sağladığından, tuz ve karabiber eklemeden kurtulabilirsiniz.
Susuzluk giderici hindistancevizi suyundan kremalı avokadoya, smoothie'lere ekleyebileceğiniz malzemelerin sonu yok. Ve muhtemelen yoğurt, süt ve taze meyveyi smoothie'lere karıştırmaktan emin olsanız da, soğuk içeceğinize kahve eklemeyi hiç düşünmediğinize bahse gireriz. Özellikle sıcak kahve içmeye alışkınsanız, bu kolay bir gözden kaçırmadır, ancak bir dahaki sefere canınız smoothie çektiğinde blenderınıza biraz kahve eklemenizi öneririz.
En sevdiğimiz kahve smoothie'lerimiz, artık soğutulmuş veya oda sıcaklığında kahve ile başlar. Sıvıyı karıştırıcıya dökün, ardından donmuş muz, kakao tozu, fıstık ezmesi, süt ve buz ekleyin. Doğal şeker ve kafein sizi canlandırırken, lif ve protein sizi saatlerce tok tutar. Daha da besleyici bir smoothie için karışıma donmuş karnabahar, yapraklı yeşillikler veya protein tozu ekleyin.
Dikkat ettiyseniz, kahvenin çikolatanın lezzetini artırdığını bilirsiniz. Gıda bilimine fazla girmeden kahve, tatlı tatların öne çıkmasını sağlarken, aynı zamanda acı tatlara karşı hassasiyetimizi azaltır. Acı bir içeceğin tatları daha tatlı hale getirmesi kulağa mantıksız gelebilir, ancak bu dinamik kombinasyonu denediğiniz anda neden bahsettiğimizi anlayacaksınız.
Spesifik olarak, artık demlenmiş kahveyi en sevdiğiniz kek tarifinize dahil etmekten bahsediyoruz. Bunu kutulu keklerle veya ev yapımı keklerle yapabilirsiniz. Hazır bir karışım kullanırken, suyu kahve ile değiştirin ve her zamanki gibi talimatları izleyin. Ev yapımı tercih ederseniz, kuru malzemeleri eklemeden önce sert kahve veya espressoyu eritilmiş tereyağı ve çikolata karışımına karıştırın. Hangi yöntemi seçerseniz seçin, kekleriniz size hafif bir kafein etkisi verecek ve inanılmaz derecede çikolatamsı olacak.
İster vanilyalı keki canlandırmak, ister şeytanın yemeğini bir sonraki seviyeye taşımak istiyor olun, sağlıklı bir kahve kreması tabakası eklemek doğru yoldur. Vanilyalı kek ile birleştirildiğinde, kahve kreması beklenen bir lezzet katmanı ekler. Çikolatalı kek ile eşleştirilen kahve kreması, çikolata notalarını hiç beklemediğiniz şekillerde güçlendirir.
Mükemmel kahve kreması partisi yapmanın birkaç yolu vardır, ancak hemen hemen her yöntem krem peynir veya tereyağlı krema tarifi ile başlar. Tek fark, sütü (veya tarifin gerektirdiği sıvıyı) artık demlenmiş kahve ile değiştirmektir. Başka bir seçenek hazır kahve granüllerini krema ve vanilya özü ile birleştirmek, ardından kahve karışımını krema haline getirilmiş tereyağı ve şekere eklemektir.
İster ayık olun, ister ayık olun, ister sadece içkiyi azaltın, bazı hazır kokteyl tarifleri bulmak, sosyal hayatınızı sürdürmenin önemli bir parçasıdır. Bu günlerde pazar, her türden inanılmaz alkolsüz biralar ve alkol alternatifleriyle dolu, ancak anlıyoruz - bazen elinizde sadece güzel bir içecek istersiniz.
En sevdiğimiz kahve kokteylleri burada devreye giriyor. En basit tariflerden biri espresso tonik. Adından da anlaşılacağı gibi, buzlu servis edilen espresso ve tonik su karışımıdır. Malzemelerin sadeliği, kahve tatlarının parıldadığı anlamına gelir, bu nedenle kaliteli bir demleme kullandığınızdan emin olun. Daha süslü bir şey arıyorsanız, taze sıkılmış portakal suyu, buz küpleri, soda suyu ve balla karıştırılmış sıcak kahveyi bir bardakta birleştirin.
Şunlara da göz atın;