Ananas Kabuklarını Atmadan Önce Yapılması Gereken Son Şey

Hiç taze bir ananası dilimledikten sonra, onları atmak dışında ne yapacağınızdan emin olamadığınız bir yığın kabukla karşılaştınız mı? Sizlere o kabuklar ile ne yapmanız gerektiğinizden bahsettik. İşte, ananas kabuklarını atmadan önce yapılması gereken son şey:
 Ananas Kabuklarını Atmadan Önce Yapılması Gereken Son Şey
30 Mayıs 2023, 14:38

Hiç taze bir ananası dilimledikten sonra, onları atmak dışında ne yapacağınızdan emin olamadığınız bir yığın kabukla karşılaştınız mı? Pekala, onları henüz kompost kutusuna atmayın. Ananas kabuklarını yeniden kullanmanın akıllıca bir yolu var ve bu da bize taze ananasları önceden dilimlenmiş, önceden paketlenmiş veya konserve ananaslar yerine seçmemiz için cazip bir neden sunuyor.

Ananas ters kek veya ananas meyve salatası yaptıktan sonra, ananas kabuklarını atmadan önce yapılacak son şey, lezzetli ve ferahlatıcı bir tropikal çay yapmaktır. Sonuç, ananasın lezzetli kabuklarından yapılan taze demlenmiş bir meyve çayıdır. Bu ev yapımı çay hem lezzetli hem de sağlığınız için potansiyel olarak faydalıdır.

Ananas besin maddeleri ve antioksidanlarla doludur ve kanser riskini azaltmaya, bağışıklığı artırmaya ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir. Bu faydalardan yararlanmak için taze ananas yemek en iyisi olabilir. Bununla birlikte, taze ananas kabuklarından hazırlanmış ev yapımı ananas çayı, yine de sindirime yardımcı olmak gibi faydalar sağlayabilir. Ve ananas kabuklarıyla çay hazırlamak nispeten basittir.

Ananas Detoksu Nasıl Yapılır?

Ananas Kabukları İle Lezzetli Bir Çay Yapın

Ananas kabuklarını ovalayarak başlayın, ardından bir tencereye su ekleyin ve 15 dakika kadar pişirin. Bu, suyu kabuğun aromasıyla aşılamaya yardımcı olacaktır. Haşlanmış karışımı bir süzgeçten geçirerek doğrudan bir bardağa (veya bu nefis karışımı paylaşıyorsanız kupalara) süzün. Bu ev yapımı çayın güzelliği çok yönlülüğünde yatmaktadır - ruh halinize veya hava durumuna göre sıcak, ılık ve hatta soğuk buzun tadını çıkarabilirsiniz. Biraz tatlılık tercih edenler için şeker, bal veya agave şurubu gibi tatlandırıcılar eklenebilir.

Nihai sonuç bir bardak çaydan daha fazlasıdır. Ananasın tropikal özünü evde çay saatlerine getirirken, çoğu zaman atılan, gözden kaçan ananas kabuklarını yeniden değerlendiren eğlenceli bir demleme.

Bu nedenle, bir dahaki sefere bütün bir ananas alışveriş sepetinize girdiğinde, güzel kabuğundaki keşfedilmemiş potansiyeli hatırlayın. Kompostlamak yerine, ananastan en iyi şekilde yararlanmanın becerikli ve nefis bir yolu olan lezzetli, tropikal bir çay yapmak için kullanın.

Şunlara da göz atın;

  1. Hamilelikte ananas yenir mi?
  2. Ananas detoksu nasıl yapılır?
  3. Evde ananas nasıl yetiştirilir?
  4. Ananas nasıl saklanır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo