Serinletici etkisiyle nefis dondurma çeşitlerine kim hayır diyebilir ki? Çocukken dondurma yiyebilmek için yaz aylarını beklediğimiz günler geride kaldı. Şimdi hemen hemen her yerde dondurma bulabilsek de, evde yapılanın tadı bir başka oluyor. Ev yapımı dondurmaları ister sade, ister külahta, isterseniz de başka tatlılarla birlikte sunabilirsiniz. Özellikle dondurma kızartması ve dondurmalı brownie en popüler tatlar arasında, bizden söylemesi. Daha fazlası için dondurmalı tatlılar sayfamızdan yararlanabilirsiniz. 'Evde dondurma nasıl yapılır?' sorusuna verilebilecek en lezzetli cevapları yazımızda derledik. Taze dallardan koparılmış meyveleri, dondurma yapmak için mutfak tezgahlarına alıyoruz. İşte, 12 pratik ev yapımı dondurma tarifi:
Ana malzemeleri süt, kakao ve krema olan kakaolu dondurma, yalnızca 10 dakika da hazırlanır. 100 gramı, yaklaşık 210 kaloridir ve protein bakımından zengindir.
Hazırlaması ve pişirmesi 30 dakika olan vanilyalı dondurma; yumurta, süt ve vanilya ile hazırlanır. Fosfor ve kalsiyum bakımından zengin olan vanilyalı dondurmanın bir topu, ortalama 80 kaloridir.
Süt, krema, salep ve böğürtlen ile hazırlanan bu dondurma, yaz aylarının en sevilen lezzetlerindendir. Dondurmanın kıvamını tutturabilmek için, her saat başı mikserle karıştırmayı unutmayın.
Şık görünümü ile herkesin dikkatini çeken limon soslu dondurma, limon, nişasta, süt ve zerdeçal ile hazırlanır. Hazırlaması ortalama 40 dakika süren limon soslu dondurma, buzlukta dinlendirildikten sonra servis edilir.
Yalnızca 2 malzeme ile hazırlanan bu dondurma, çilek ve muzun birleşiminden oluşur. Tatlandırmak için akçaağaç şurubundan yararlanabilirsiniz.
Pancar, yoğurt, bal ve gül suyu ile hazırlanan magenta dondurma, tamamen doğal malzemelerden oluşur. Dondurmaya ismini veren magenta, galibarda ve fuşyanın karışımından oluşan bir renktir. Dondurmanın üzerini bitter çikolata ile süsleyebilirsiniz.
Yalnızca 5 malzemeyle hazırlanan çilekli dondurma, limon suyu, çilek ve çikolata karışımı ile hazırlanır. Aromatik bir tadı olduğu için, tatlıların yanında sık sık servis edilir. Bir top çilekli dondurma, ortalama 95 kaloridir.
Dondurma denildiğinde ilk akla gelen şehrimiz Kahramanmaraş'tır. Evde Maraş dondurması hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler süt, şeker ve saleptir.
Kakao, tereyağı, pekmez ve süt ile hazırlanan bu dondurma, hem sağlıklı, hem de oldukça lezzetlidir. Hazırlanın dondurmanın dışı ceviz ve fındık ile kaplanabilir.
Süt ve süt ürünleri tüketmeyen veganlar için önerimiz, muz, çilek, dut ve badem sütünden oluşan vegan dondurma. Ortalama 15 dakikada hazırlanan bu dondurma, Vegan Beslenme Uzmanı Kevser Başkara'nın tarifidir.
3 malzemeden oluşan şeftalili dondurmanın yapımında; şeftali, yoğurt ve pudra şekeri kullanılır. Hazırlaması 15 dakika olan şeftalili dondurmanın 50 gramlık bir porsiyonu, yaklaşık 65 kaloridir.
Muzlu dondurmanın ana malzemeleri fıstık ezmesi, bal, muz ve frambuazdır. Bir top muzlu dondurma, yaklaşık 50 kaloridir. Besin değerleri zengin olduğu için, diyet listelerine eklenebilir.
Şunlara da göz atın;