Mayıs ayı, havaların ısınmaya başladığı, bahar ve yaz sebzelerinin tezgahlardaki yerini almaya başladığı bir aydır. Özellikle çilek, kayısı, erik, semizotu, taze fasulye ve bezelye bu besinlerin başında gelir. Mayıs ayı sebzeleriyle birlikte, yaptığımız yemekler de daha fazla çeşitliliğe uğradı. Okurlarımızın Mayıs ayı boyunca en çok aradığı ve en sevdiği tarifleri yazımızda derledik. İşte, Mayıs ayının en beğenilen tarifleri:
Mayıs ayında sağlıklı beslenmek isteyenlerin ilk tercihi, taze bakla yemeği oldu. Sıcak havalarla birlikte tezgahlardaki yerini alan bakla, diyet yapanların da favorilerinden biridir. Alternatif olarak zeytinyağlı iç bakla yemeği de bu ayın arananlarından.
Bursa mutfağıyla özdeşleşen cevizli lokum, şık sunumu ve lezzetiyle Mayıs ayının favori tariflerinden biri oldu. Hala denemediyseniz, tarifi defterinize kaydedebilirsiniz.
Mayıs ayında etrafınızdaki çiçeklerin ve güllerin nasıl açtığını görmüşsünüzdür. İşte bu güllerden yenilebilir olanlarıyla yazlık reçeller hazırlandı. Yalnızca 4 malzemeden oluşan gül reçelini hazırlamak için, kollarınızı sıvayın.
Her mevsim ayrı bir lezzeti olan patlıcan, bu kez kıymayla bir araya gelip nefis bir tarifte kullanıldı. Kıymalı patlıcan yemeği, özellikle kalabalık sofraların en sevilenleri arasında yer alıyor.
Bu sene hazır lezzetleri evde kendi elleriyle yapmak isteyenlerin sayısı da oldukça fazla. Sıcak havalar gün yüzüne çıkarken, vanilyalı dondurma evde en çok denenen tariflerimiz arasında girmeyi başardı. Farklı versiyonları denemek isteyenler için, ev yapımı dondurma tariflerini de buraya bırakıyoruz.
Mayıs ayının bir diğer kazananı ise, magnolia tarifi oldu. Muz ve çilek dilimleri ile zenginleştirilen magnoliayı, misafir ağırlarken gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz.
Gün sohbetlerinin sevilen tarifi mercimek köftesi, Mayıs ayında da ilk sıralarda yerini aldı. Marul ve limon dilimleri ile sunulan mercimek köftesini, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Son zamanlarda çok popüler olan airfryer, birbirinden lezzetli tarifleri pişirme konusunda tam not almayı başardı. Airfryerda patates kızartması ise, en çok denenen airfryer tarifleri arasında...
Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan saray sarması, yalnızca 6 malzeme ile hazırlanır. Hem videolu, hem de resimli anlatımıyla saray sarması tarifini defterinize kaydetmeyi unutmayın.
Ege mutfağıyla özdeşleşen deniz börülcesi, hafif beslenmek isteyenlerin tercihlerinden biridir. Yaklaşık 130 kalori olan zeytinyağlı deniz börülcesini, mutlaka deneyin.
Şunlara da göz atın;