Kuru Kayısılı Erikli Hoşaf

Kuru Kayısılı Erikli Hoşaf
20 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kuru Kayısılı Erikli Hoşaf için

Malzemeler

  • 1 su bardağı doğranmış kuru kayısı 
  • 1 su bardağı doğranmış anjelik eriği 
  • 20 adet üzüm tanesi 
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 1 limon (Dilimlenmiş) 
  • 1 su bardağı portakal suyu 
  • 5 su bardağı içme suyu 
  • 1 su bardağı toz şeker 
Kuru Kayısılı Erikli Hoşaf

Nasıl Yapılır

Serinleten lezzet kuru kayısılı erikli hoşaf tarifi
  1. İçme suyu, şeker, portakal suyu ve dilimlenmiş limonları tencereye aktarıp kaynamaya bırakın. 
  2. 10 dakika kaynayınca içine doğranmış meyveleri, üzüm tanelerini, tarçın çubuğunu ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika kaynatıp ocaktan alın. Soğuduktan sonra servis yapın.

    Lezzetli kırmızı erik kompostosu tarifi için tıklayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo