Yufkalı Süt Turtası
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yufkalı Süt Turtası Tarifi İçin

Malzemeler

Kreması için

Üzeri için

Yufkalı Süt Turtası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Her bir yufkayı tezgaha yayıp eritilmiş tereyağı sürün. Yufkayı alttaki kenardan başlayarak toparlayın ve yelpaze görünümü almasını sağlayın. Hazırladığınız ilk parçayı kendi çevresinde yuvarlayarak bir daire oluşturun. Bu daireyi tepsinin ortasına yerleştirin. Aynı şekilde hazırladığınız diğer parçayı ilk parçanın etrafına dolayın. Bu şekilde tüm yağlanmış yufka parçalarını merkezden çevreye doğru yerleştirerek tepsiyi doldurun. Yufkaların üzerine tarçın serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. 
  2. Kreması için sütü bir tencerede ısıtın ve kaynama noktasına gelince ocaktan alın. Yumurtalar, toz şeker ve vanilya özütünü geniş bir kapta karıştırın. Sıcak sütü yavaşça yumurtalı karışıma ekleyerek çırpın. 
  3. Kremayı fırından aldığınız yufkaların üzerine dökün. Tekrar 180 derece fırına alıp 30 dakika daha pişirin. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri ve tarçın serpin. Dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Tart Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı