Yörük Sütlacı
Yörük sütlacı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Deniz Orhun’dan kıvamı ve lezzeti yerinde nefis yörük sütlacı tarifi ile karşınızdayız. Klasik sütlaçtan farklı olarak bakliyatlarla hazırlanan yörük sütlacının kökeni çok eskiye dayanır. Yapımında buğday, nohut, mercimek gibi kuru bakliyatlar kullanılır. Hem bol malzemeli, hem de besleyici bir tatlıdır. Malzemeler hazırsa, yörük sütlacı yapımı için detaylara geçebiliriz.

Yörük Sütlacı Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için

Yörük Sütlacı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt ve şekeri bir tencere alarak kaynatmaya başlayın.
  2. Küçük bir kapta nişasta ve zerdeçalı karıştırın.
  3. Kaynayan süte yavaş yavaş ve karıştırarak nişasta karışımını ekleyin.
  4. Mercimek, nohut, buğday ve kuru üzümü ekledikten sonra karıştırarak servis kaselerine aktarın ve soğuduktan sonra Antep fıstığıyla süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar Yöresel Tarifler Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Grip Düşmanı Tatlı
Portakallı süt helvası
Kedidili tatlısı
Bal kabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque