Vişne Soslu İrmik Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Vişne Soslu İrmik Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Vişne sosu için

Üzeri için

Vişne Soslu İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tatlı için gerekli tüm malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ilk sıcaklığı geçince sudan geçirilmiş cam kaba aktarın. Soğumaya bırakın. Vişne suyu ve nişastayı sos tenceresinde sürekli karıştırarak pişirin. Daha tatlı olmasını istiyorsanız şeker ilave edin. Hazırladığınız sosu tatlının üzerine yayın. Vişne taneleri ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Bayram Tatlıları Sütlü Tatlılar Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kar yağdı tatlısı
Grip Düşmanı Tatlı
Portakallı süt helvası
Kedidili tatlısı
Bal kabağında süt helvası
Burdur muhallebisi