Sütlü Lokum (Ev Yapımı Pratik Lokum)
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sütlü Lokum (Ev Yapımı Pratik Lokum) Tarifi İçin

Malzemeler

Kaplaması için

Sütlü Lokum (Ev Yapımı Pratik Lokum)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tencereye sütü alın. İrmik, nişasta, toz şeker ve puding tozunu ilave edip tel çırpıcı ile iyice karıştırın. Tencereyi ocağa alıp koyulaşana kadar pişirin. Tereyağı ve ceviz içini ekleyip ocaktan alın.
  2. Tereyağı tamamen eriyene kadar iyice karıştırın. 20x20 ebadında kare borcama döküp üzerini düzleştirin ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve iyice soğuyup katılaşana kadar 2-3 saat bekletin.
  3. Hindistan cevizini geniş bir kaba alın. Soğuyan tatlıdan 2’şer santimlik kareler kesin ve Hindistan cevizinin içine atın. Her tarafı kaplanıncaya kadar harmanlayın ve servis tabağına dizin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Grip Düşmanı Tatlı
Portakallı süt helvası
Kedidili tatlısı
Bal kabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque