Su Muhallebili Şekerleme
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Su Muhallebili Şekerleme Tarifi İçin

Malzemeler

Su Muhallebili Şekerleme

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet'in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleri de çok ilgi görüyor...

Un, nişasta, pirinç unu ve suyu çukur bir tencereye alıp karıştırın.Süt ve 6 çorba kaşığı şekeri ilave edin.Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.Yarım tutam kırmızı gıda boyasını ekleyip pembe renk alana kadar karıştırın.Ocaktan alıp hafif ıslatılmış dikdörtgen cam kaba dökün.Ilınmaya bırakın.

Gül yapraklarını çukur bir kaba alıp üzerine limon suyu ve kalan toz şekeri gezdirin.İyice karıştırıp elinizde sıkın.Yaprakların yarısını ılık muhallebinin üzerine aralıklı olarak yerleştirip hafif bastırın.Buzdolabında 4-5 saat bekletin.Keskin bir bıçakla küçük karelere kesin.

Hazırladığınız muhallebiyi kare şeklinde kesip küçük kağıt kalıplarının içine yerleştirin.Her karenin üzerine birer gül yaprağı ile süsleyin.Servis tabağına alıp soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı