Lezzet'in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleri de çok ilgi görüyor...
Un, nişasta, pirinç unu ve suyu çukur bir tencereye alıp karıştırın.Süt ve 6 çorba kaşığı şekeri ilave edin.Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.Yarım tutam kırmızı gıda boyasını ekleyip pembe renk alana kadar karıştırın.Ocaktan alıp hafif ıslatılmış dikdörtgen cam kaba dökün.Ilınmaya bırakın.
Gül yapraklarını çukur bir kaba alıp üzerine limon suyu ve kalan toz şekeri gezdirin.İyice karıştırıp elinizde sıkın.Yaprakların yarısını ılık muhallebinin üzerine aralıklı olarak yerleştirip hafif bastırın.Buzdolabında 4-5 saat bekletin.Keskin bir bıçakla küçük karelere kesin.
Hazırladığınız muhallebiyi kare şeklinde kesip küçük kağıt kalıplarının içine yerleştirin.Her karenin üzerine birer gül yaprağı ile süsleyin.Servis tabağına alıp soğuk servis yapın.