Şekerli Helva-İ Me'muniye
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şekerli Helva-İ Me'muniye Tarifi İçin

Malzemeler

Şekerli Helva-İ Me'muniye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağını tencereye alıp ısıtın. Yağ ısınınca pirinç unu ve buğday ununu azar azar ilave ederek karıştırın. Tencereyi tekrar ocağa alıp çiğ bademi ilave edin. Orta harlı ateşte helva kıvamına gelinceye kadar kavurun. Sütü başka bir tencerede ısıtıp köpüğünü ayırın. Balı ilave edip karıştırın. Son olarak gül suyunu ekleyin. Ballı ve sütlü şerbeti kavrulmuş una ekleyip tahta kaşıkla hızlıca karıştırın. Tahta kaşığın arkasına yapışmayacak hale gelinceye kadar sık sık karıştırarak kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın. Kaşıkla şekillendirip kavrulmuş bademe bulayın. Servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Yöresel Tarifler Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı