Sakızlı Sütlaç
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tam kıvamında sütlaç tarifine göz atmayı unutmayın.

Sakızlı Sütlaç Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Sakızlı Sütlaç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinçleri yıkayıp süzün. Tencereye alıp 2 bardak su ilave edin. Bir tutam tuz ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirip süzün.
  2. Yumurta sarısı ile damla sakızını karıştırın. Pirinç ununu 1 bardak sütle karıştırın. Kalan 3 bardak sütü, sütlacı pişireceğiniz tencereye aktarın.
  3. Şeker ve pirinci ila ve edin. Pirinç ununu azar azar ekleyin. Karıştırarak pişirin.
  4. Tencereyi ocaktan almadan 5 dakika önce damla sakızlı karışımı ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alın.
  5. Üzerleri için yumurta sarısı, tereyağı ve sütü çırpın. Sütlacı ısıya dayanıklı kaplara paylaştırın. Üzerlerine tereyağlı sütü gezdirerek dökün.
  6. Kaseleri içinde su olan bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Buzdolabında soğutup servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı