Sakızlı Pide Kadayıfı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sakızlı Pide Kadayıfı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Sakızlı Pide Kadayıfı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Sütü geniş bir sos tenceresinde ısıtın. 1 su bardağı kadarını ayırıp geniş bir kaseye alın. Kuru incirleri bu süte ekleyip bir saat kadar bekletin ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Kaymağı ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın. Kalan süte damla sakızı ve toz şekeri ilave edip şeker tamamen eriyinceye kadar tekrar kaynatın. Pidenizi ortadan ikiye kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 6-7 dakika kızartın. Pideleri iç kısımları üstte kalacak şekilde yayvan bir kaba alın ve sakızlı süt ile ıslatın. Üzerlerine incirli kaymaklı karışımdan sürün. Dış kısımları yukarı gelecek şekilde üst üste yerleştirin. Kenarlarından akan sütü üzerine gezdirip pidenizi buzdolabına alın ve 2-3 saat dinlendirin. Üzerini file Antep fıstıkla süsleyin. Dilimleyip servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kar yağdı tatlısı
Grip Düşmanı Tatlı
Portakallı süt helvası
Kedidili tatlısı
Bal kabağında süt helvası
Burdur muhallebisi